Σε ποιό παιδάκι δεν αρέσουν τα γιουβαρλάκια σούπα; Νομίζω σε όλα! Απλά τα δικά μας γιουβαρλάκια τα φτιάχνουμε λίγο πιο υγιεινά… Σήμερα σας δίνω τη συνταγή για τα πιο υγιεινά γιουβαρλάκια σούπα  🙂

Ως φαγητό, είναι ούτως ή άλλως ένα από τα αγαπημένα φαγητά του Κωνσταντίνου, οπότε τα φτιάχνω συχνά. Η διαφορά μας είναι ότι έχουμε προσθέσει λίγα υλικά παραπάνω στην κατσαρόλα.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι καφέ περίπου ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας πίτουρο βρώμης
  • 3 καρότα σε κομμάτια
  • 1 πράσσο σε κομμάτια
  • 3 κολοκύθια σε κομμάτια
  • 2 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • λίγο άνηθο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 περίπου λίτρο νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το κρεμμύδι, το πίτουρο βρώμης και όσο αλατοπίπερο σας αρέσει και ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσέχετε το κόψιμο των λαχανικών σας να είναι τέτοιο, που να βράσουν όλα στον ίδιο χρόνο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρετε τα λαχανικά (καρότα, πατάτες, κολοκύθια, πράσο) στο λάδι, προσθέτετε το νερό ζεστό και αφήνετε να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ πλάθετε τον κιμά σε μπαλίτσες όσο ένα καρύδι περίπου (μεγαλώνει σε μέγεθος με το βράσιμο).

Όταν πάρει βράση το νερό ρίχνετε τις μπαλίτσες του κιμά με προσοχή, μία μία, και προσθέτετε λίγο άνηθο. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό, ώστε να είναι όλες σκεπασμένες, και ελάχιστο ελαιόλαδο. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά, και συμπληρώνετε νερό στην κατσαρόλα, ανάλογα με το πόσο ρευστή ή χυλωμένη θέλετε τη σούπα σας. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις βράσουν και τα λαχανικά και τα γιουβαρλάκια.

(Δεν κάνω αυγολέμονο γιατί ο Κωνσταντίνος έχει αλλεργία στο αυγό… Αν θέλετε εσείς μπορείτε να φτιάξετε)

  • Για το τελείωμα, ανακατεύετε καλά το χυμό των δύο λεμονιών με το αλεύρι, ώσπου να γίνει ένα ελαφρά πηχτό μείγμα. Το προσθέτετε στην κατσαρόλα σας και ανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά, για να δέσει η σούπα.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας πιπέρι φρεσκοτριμμένο σε όποιον θέλει.

Λαχανικά

Ναι! Λαχανικά μαζί με τα γιουβαρλάκια στην ίδια κατσαρόλα. Είναι μια υπέροχη λύση για να τρώνε τα παιδιά όχι μόνο τα γιουβαρλάκια, που έτσι κι αλλιώς τους αρέσουν, αλλά και λαχανικά μαζί.

Αυτά τα γιουβαρλάκια τα έχει λατρέψει όχι μόνο ο γιος μου αλλά και εμείς. Ο Κωνσταντίνος κάθε φορά που ζητάει γιουβαρλάκια, κάνει παραγγελία την υγιεινή τους εκδοχή, και του αρέσουν πολύ περισσότερο από τα κλασσικά πλέον.

Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε. Είναι πραγματικά τόσο γευστικάκαι λαχταριστά, που δεν θα το πιστεύετε!

Υγιεινά γιουβαρλάκια σούπα

Σε ποιό παιδάκι δεν αρέσουν τα γιουβαρλάκια; Νομίζω σε όλα! Απλά τα δικά μας γιουβαρλάκια τα φτιάχνουμε λίγο πιο υγιεινά!

Είδος Main Course, Soup
Κουζίνα Mediterranean
Χρόνος Προετοιμασίας 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 30 minutes
Συνολικός Χρόνος 50 minutes
Μερίδες 4 άτομα

Υλικά

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι καφέ περίπου ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας πίτουρο βρώμης
  • 3 καρότα σε κομμάτια
  • 1 πράσσο σε κομμάτια
  • 3 κολοκύθια σε κομμάτια
  • 2 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • λίγο άνηθο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο περίπου νερό
  • 2 λεμόνια, χυμό
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το κρεμμύδι, το πίτουρο βρώμης και όσο αλατοπίπερο σας αρέσει και ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσέχετε το κόψιμο των λαχανικών σας να είναι τέτοιο, που να βράσουν όλα στον ίδιο χρόνο.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρετε τα λαχανικά (καρότα, πατάτες, κολοκύθια, πράσο) στο λάδι, προσθέτετε το νερό ζεστό και αφήνετε να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ πλάθετε τον κιμά σε μπαλίτσες όσο ένα καρύδι περίπου (μεγαλώνει σε μέγεθος με το βράσιμο).
  3. Όταν πάρει βράση το νερό ρίχνετε τις μπαλίτσες του κιμά με προσοχή, μία μία, και προσθέτετε λίγο άνηθο. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό, ώστε να είναι όλες σκεπασμένες, και ελάχιστο ελαιόλαδο. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά, και συμπληρώνετε νερό στην κατσαρόλα, ανάλογα με το πόσο ρευστή ή χυλωμένη θέλετε τη σούπα σας. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις βράσουν και τα λαχανικά και τα γιουβαρλάκια.
  4. Για το τελείωμα, ανακατεύετε καλά το χυμό των δύο λεμονιών με το αλεύρι, ώσπου να γίνει ένα ελαφρά πηχτό μείγμα. Το προσθέτετε στην κατσαρόλα σας και ανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά, για να δέσει η σούπα.
  5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας πιπέρι φρεσκοτριμμένο σε όποιον θέλει.
Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org