Τα δικά μας Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα!


Σε αυτό το άρθρο σας δίνω 3 εύκολες συνταγές! Για τα μπισκότα, για την δική μου ζαχαρόπαστα, αλλά και για την «κόλλα» ζαχαρόπαστας!

Κάθε Χριστούγεννα φτιάχνουμε μπισκότα και τα στολίζουμε γιορτινά! Είναι τα μπισκότα που μοιράζουμε στα παιδάκια που έρχονται να μας πουν τα κάλαντα, στους γείτονες μας, αλλά και στα παιδάκια της τάξης μας!

Πάμε να δούμε τις συνταγές βήμα- βήμα αλλά και κάποια tips 😉

Για τα μπισκότα χρειαζόμαστε 3 υλικά :

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 400 gr βούτυρο
  • 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

xmas ΜπισκόταΣτο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ μας και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Μόλις η ζύμη μας ομογενοποιηθεί αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χεράκια μας.

Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στα μπισκότα μας και τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και είναι έτοιμα να μπουν στον φούρνο μας!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 16-18 λεπτά περίπου.

Μπορείτε αφού κρυώσουν καλά να τα διατηρήσετε σε τάπερ ή κάποιο κουτί για μπισκότα αν έχετε.

Για τη ζαχαρόπαστα :

  • 250 gr marshmallow (καλύτερα να είναι άσπρα ή ανοιχτό ροζ για να μπορείτε να δώσετε χρώμα εύκολα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής )
  • 2 κ.σούπας νερό
  • 450 gr ζάχαρη άχνη
  • κορν φλαουρ

Βάζουμε τα ζαχαρωτά μας σε ένα μπολάκι μαζί με το νερό, στο φούρνο μικροκυμάτων, περίπου 3 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα ζαχαρωτά.

Στη συνέχεια, αφού λιώσουν προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ελαστικό ζυμαράκι. Όσο δουλεύουμε την ζαχαρόπαστα, για να μην κολλάει στην επιφάνεια μας, μπορούμε να ρίξουμε λίγο κορν φλάουρ.

Τυλίγουμε τη ζαχαρόπαστά μας με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε μία μέρα στο ψυγείο.

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε μία μέρα πριν τη ζαχαρόπαστά σας και να την χρωματίσετε. Χωρίστε τη σε μικρά κομμάτια, δώστε τα χρώματα που θέλετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και αφήστε τη στο ψυγείο.

Σημαντικό :  Λίγες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε να την έχετε βγάλει από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!

Πως θα κολλήσετε την ζαχαρόπαστα πάνω στα μπισκότα όμως;

«Κόλλα» για ζαχαρόπαστα :

  • 1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 6-7 κουταλιές νερό

Ανακατεύετε καλά και με ένα πινελάκι περνάτε λίγο πάνω στα μπισκότα, πριν βάλετε την ζαχαρόπαστα!

Εμείς αγοράζουμε γιορτινά σακουλάκια, βάζουμε μέσα τα μπισκότα μας και τα στολίζουμε με κορδέλες και μικρές καρτούλες με ευχές, που επίσης φτιάχνουμε εμείς. Κάθε παιδάκι που μας λέει τα κάλαντα εκτός από το «μπουναμά» για το καλό που δίνουμε, προσφέρουμε και ένα σακουλάκι με μπισκότα και ευχές! Η αλήθεια είναι πως τα παιδάκια χαίρονται πολύ, τους αρέσει και δεν περιμένουν αυτή τη μικρή, ευχάριστη έκπληξη!

Τα ίδια σακουλάκια πηγαίνουν στα παιδάκια της τάξης μας, στους γείτονες της πολυκατοικίας μας αλλά και σε όποιον έρχεται στο σπίτι μας!

Όπως καταλαβαίνετε δεν κάνουμε μόνο μία δόση… Μου αρέσει όμως αυτή η διαδικασία. Μυρίζει Χριστούγεννα! Κάθε σακουλάκι με μπισκότα κι ένα παιδικό χαμόγελο! 🙂

Φτιάξτε τα και καλή επιτυχία!!!


Ελεάννα

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

4 Σχόλια
    1. Τα έφτιαξα κι εγώ πέρυσι που μου έδωσε τη συνταγή πρώτη φορά, μεγάλη επιτυχία. Τη ζαχαρόπαστα φοβήθηκα να τη δοκιμάσω, ως γνωστή άσχετη, κι ας επέμενε η Ελεάννα ότι είναι πανεύκολη. Φέτος είπα θα το τολμήσω!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Lifestyle - Home - DIY

FOLLOW US ON

Για να μας διαβάζετε πρώτοι
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org