Τραγανά Λαχανάκια Βρυξελλών με Μέλι και Τυρί
Χρόνος Προετοιμασίας
10 mins
Χρόνος Μαγειρέματος
10 mins
Συνολικός Χρόνος
20 mins
 

Είναι τόσο απλή αλλά ιδιαίτερη γεύση, και μπορεί να συνοδεύσει από ένα καθημερινό φαγητό μέχρι και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.

Είδος: Side Dish
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 100 - 200 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 1 κουτ. σούπας κουτ. σούπας μέλι
  • Αλάτι
Οδηγίες
  1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα εξωτερικά φύλλα αν χρειάζεται και κόβοντας τα λαχανάκια μας στη μέση - προτιμήστε τα κάπως μεγαλύτερα λαχανάκια, γίνονται πιο καλά. Το κοτσανάκι που έχουν μην το αφαιρέσετε, θα σας διαλυθούν.
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε λάδι περίπου δύο δάχτυλα (μία κούπα είναι) να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Προτίμησα να βάλω 1/3 ελαιόλαδο και 2/3 αραβοσιτέλαιο, γίνονται πιο τραγανά έτσι.
  3. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε προσεκτικά τα λαχανάκια μέσα λίγα λίγα (προσεκτικά γιατί αν είναι βρεγμένα θα τιναχτεί λάδι). Περιμένουμε 3 - 4 λεπτά να γίνουν χρυσαφένια από τη μία πλευρά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με μια τσιμπίδα, για άλλο τόσο χρόνο.
  4. Όταν δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, περιχύνουμε απαλά με το μέλι και θρυμματίζουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί. Απολαμβάνουμε ελεύθερα!