carmelitas-top
Λαχταριστά Carmelitas για όσους λατρεύουν την καραμέλα
Χρόνος Προετοιμασίας
15 mins
Χρόνος Μαγειρέματος
30 mins
Συνολικός Χρόνος
45 mins
 

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Σοκολατένια γεύση στο κέντρο, τυλιγμένη σε κρούστα καραμέλας και βρώμης. Απλά ασύγκριτο!

Είδος: Dessert
Κουζίνα: American
Μερίδες: 4 άτομα
Υλικά
  • 32 καραμέλες γάλακτος
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
  • 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα βρώμη
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 170 γρ δάκρυα σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τις καραμέλες μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ωραίο, λείο μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βρώμη και τη μαγειρική σόδα. Βάζουμε το μισό από αυτό το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  3. Το βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε από πάνω τα δάκρυα σοκολάτας.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα της καραμέλας από πάνω. Πάνω από την καραμέλα, απλώνουμε "τριφτό" το υπόλοιπο μείγμα με τη βρώμη.
  5. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να σκουρήνει λίγο στις άκρες, για περίπου 15 - 20 λεπτά. Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
Σημειώσεις

Tips: Μην το βάλετε στο ψυγείο, θα παγώσει η καραμέλα. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να ησυχάσει (συγκρατηθείτε, χρειάζεται πολύ κουράγιο για να μην βουτήξετε μέσα).

Μπορείτε επίσης, αντί για καραμέλες και κρέμα γάλακτος, να χρησιμοποιήσετε το έτοιμο σιρόπι καραμέλας. Η αναλογία για τόσες καραμέλες είναι 1 + 1/4 κούπας σιρόπι.