Το να είμαστε γυναίκες περιλαμβάνει πολλούς ρόλους. Και το πιο σημαντικό ίσως πλεονέκτημά μας είναι να καταφέρνουμε να βρίσκουμε ισορροπία σε όλους αυτούς τους ρόλους. Ακριβώς γιατί είναι πολύ εύκολο να χαθεί αυτή η ισορροπία και να υποφέρει η μία πλευρά της ζωής μας σε σχέση με τις άλλες. Αυτές οι ισορροπίες λοιπόν, το να τις διατηρούμε όσο μπορούμε καλύτερα, είναι που μπορεί  να μας βοηθήσει να έχουμε λιγότερο στρες.

Το βασικότερο ίσως από όλα είναι να επιλέγουμε πώς θα αξιοποιήσουμε το χρόνο μας. Για κάποιες από μας είναι πολύ δύσκολο να πούμε “όχι” σε οποιαδήποτε χάρη, εξυπηρέτηση ή ευθύνη μας ζητηθεί να αναλάβουμε. Μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τί από αυτά που μας ζητούν θα μας ωφελήσει πραγματικά. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι θα ωφεληθεί κάποιος άλλος, και να μην έχουμε αρχικά κανένα πρόβλημα με αυτό, αλλά να είναι ουσιαστικά μία ακόμη πηγή άγχους και πίεσης αυτή μας η απόφαση.

oopsblogara-finding-balance

Εκείνο επίσης που πρέπει να προσέξουμε είναι ο όγκος των υποχρεώσεων που έχουμε. Σκεφτείτε τη ζωή σας όπως ένα γεμάτο δωμάτιο: για να το καθαρίσουμε πρέπει να το αδειάσουμε πρώτα. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με το μυαλό μας αρχικά. Κοιτάξτε την καθημερινότητά σας, δείτε το πρόγραμμά σας. Τί είναι αυτό που πραγματικά δεν μπορεί να φύγει από τη λίστα σας; Για παράδειγμα, το να πάρω το παιδί από το σχολείο φυσικά και δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ το να ασχοληθώ για παράδειγμα με κάτι που σιχαίνομαι να κάνω (ναι, ακόμη και το καθάρισμα) μπορεί να μειωθεί σε διάρκεια. Έτσι, όχι μόνο ξεκαθαρίζουμε την ημέρα μας, αλλά μπορεί να βρεθεί και χρόνος για να πάμε έναν περίπατο, να πιούμε έναν καφέ ή να κάνουμε γυμναστική.

Αυτό που μετράει είναι ότι θα δούμε με σαφήνεια τί μας κάνει καλό και τι όχι. Και η επιλογή στο τέλος είναι πάντα δική μας… Είναι πιο σημαντικό να περπατήσετε μια ώρα μόνη σας ή να σιδερώσετε ρούχα για μια ώρα; Πιο σημαντικό είναι προφανώς εκείνο που τελειώνοντάς το θα νιώσετε ευφορία και ικανοποίηση.

 

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up