Αυτή η συνταγή πρέπει να πω ότι εξέπληξε ακόμη κι εμένα, που λατρεύω τα λαχανάκια Βρυξελλών. Γίνονται τόσο τραγανά, και ταυτόχρονα γλυκά από το μέλι και αλμυρά από το τυρί, που κάθε μπουκιά είναι πανδαισία γεύσεων!

Είναι τόσο απλή αλλά ιδιαίτερη γεύση, και μπορεί να συνοδεύσει από ένα καθημερινό φαγητό μέχρι και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Αν σας αρέσουν τα λαχανάκια, το πιο πιθανό είναι να σας αρέσει και αυτή η συνταγή. Αν δεν σας αρέσουν όμως, περιμένετε μέχρι το τέλος, είμαι σίγουρη ότι θα σας δελεάσω. Αν υπάρχει μία συνταγή στον κόσμο που μπορεί να σας πείσει να τα δοκιμάσετε, είναι αυτή εδώ!

oopsblogara-laxanakia-meli-tyri-pinit

Τα λαχανικά με συνοδεία τυριού είναι γνωστή νοστιμιά και διαδεδομένο διατροφικά. Τα ψητά λαχανικά επίσης είναι εξαιρετικά. Και τα σοταρισμένα λαχανικά καλά είναι. Τα λαχανικά στον ατμό ή απλά βραστά… μμμ… είναι κάπως «νερόβραστα». Αν έχω να επιλέξω, πάντα θα προτιμήσω τα ψητά λαχανικά. Ε, αυτά εδώ τα λαχανάκια πάνε σε άλλο επίπεδο! Είναι το νέο μου αγαπημένο φαγητό!

Δοκίμασα τη συνταγή και με φρέσκα λαχανάκια αλλά και με κατεψυγμένα. και τις δύο φορές ήταν μεγάλη επιτυχία.

Υλικάoopsblogara-laxanakia-meli-tyri-pinit

  • 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί (εγώ έβαλα 200 γρ γιατί το λατρεύω)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι (το ανθέων τους πήγαινε πάρα πολύ)
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα εξωτερικά φύλλα αν χρειάζεται και κόβοντας τα λαχανάκια μας στη μέση – προτιμήστε τα κάπως μεγαλύτερα λαχανάκια, γίνονται πιο καλά. Το κοτσανάκι που έχουν μην το αφαιρέσετε, θα σας διαλυθούν.

Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε λάδι περίπου δύο δάχτυλα (μία κούπα είναι) να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Προτίμησα να βάλω 1/3 ελαιόλαδο και 2/3 αραβοσιτέλαιο, γίνονται πιο τραγανά έτσι.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε προσεκτικά τα λαχανάκια μέσα λίγα λίγα (προσεκτικά γιατί αν είναι βρεγμένα θα τιναχτεί λάδι). Περιμένουμε 3 – 4 λεπτά να γίνουν χρυσαφένια από τη μία πλευρά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με μια τσιμπίδα, για άλλο τόσο χρόνο.

Όταν δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, περιχύνουμε απαλά με το μέλι και θρυμματίζουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί. Απολαμβάνουμε ελεύθερα!

Η όλη διαδικασία δεν χρειάζεται πάνω από δέκα με δεκαπέντε λεπτά, οπότε αν θέλουμε να τα βγάλουμε σε γιορτινό τραπέζι μην βιαστείτε να τα φτιάξετε πολύ νωρίτερα. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο σας.

 

oopsblogara-laxanakia-meli-tyri-pinitΚράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Author

Creator & Owner of © OopsBlogara
Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο – Email: contact@oopsblogara.gr – All Rights Reserved.

2 Σχόλια

  1. Μία φορά που είχαμε αγοράσει με την αδερφή μου λαχανάκια,δεν μας άρεσαν(δεν θυμάμαι πως τα είχαμε ψήσει),αλλά με το μέλι και το τυρί,θα τους δώσω μία δεύτερη ευκαιρία!!!Καλημέρα!!!

    • Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου Ιωάννα, έχουν φυσικά ιδιαίτερη γεύση, αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα θα δεις ότι διαφέρει πολύ από τη γεύση που θυμάσαι. Καλημέρα!

Write A Comment

Pin It
1 Shares
Share
Pin1
Tweet
+1
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org