Όσο ήταν μωράκια τα μικρά μας λίγο πολύ, με μερικές συμβουλές, με λίγη βοήθεια, με λίγες επιτυχημένες ή αποτυχημένες δοκιμές, καταλάβαμε τί έπρεπε να έχουμε από εκείνη τη μεγάαααλη λίστα των πολυκαταστημάτων. Τώρα που πέρασαν τη μωρουδιακή τους ηλικία και κάθε μέρα μας φαίνονται ακόμη πιο μεγάλα, πώς επιλέγουμε τί πραγματικά χρειάζονται;

Ξεκινάμε από τα βασικά. Πρώτα η ασφάλεια του παιδιού μας. Σιγουρευόμαστε ότι το δωμάτιό του αρχικά, και στη συνέχεια όλο το σπίτι (οι πρίζες, τα παράθυρα, οι πόρτες, οι πιθανές σκάλες, τα ντουλάπια και οι κλειδαριές) είναι ασφαλισμένα. Για να έχουμε τα απαραίτητα φροντίζουμε πριν αρχίσει να μπουσουλάει το μικράκι μας. Αφού τα τοποθετήσουμε, ξανακάνουμε μια βόλτα τριγύρω στο σπίτι μήπως μας ξέφυγε κάτι.

Σ’ αυτήν την ηλικία καλό είναι να υπάρχει ένα πάρκο για το παιδί, ή ένας άλλος περιορισμένος χώρος που θα μπορεί να παίξει με ασφάλεια όσο μπορεί να πλένετε τα πιάτα ή να σκουπίζετε. Υπάρχουν μάλιστα κάποιες κατασκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη κι όταν το παιδί μεγαλώσει αρκετά, με μια εναλλακτική μορφή.

via
via

Τώρα που αρχίζει να ανακαλύπτει τον κόσμο με τα χεράκια και τα ποδαράκια του, είναι η κατάλληλη περίοδος να του έχετε ένα παιχνίδι με ρόδες. Κάτι που θα μπορεί αρχικά να σπρώξει για να κινηθεί και στη συνέχεια, όσο μεγαλώνει, θα μπορεί να ανέβει πάνω του. Αφήστε που, οτιδήποτε με ρόδες, ασχέτως αν είναι χρήσιμο σε κάτι ή όχι, ασκεί μια μαγική επιρροή στα παιδιά σ’ αυτήν την ηλικία… μπορούν να παίζουν με τις ρόδες για ώρες!

Αν πάλι, τώρα αρχίζει να περπατάει, το πιθανότερο είναι ότι θα θέλει να είναι ξυπόλυτο. Ωστόσο σίγουρα θα μας χρειαστεί ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Κατά προτίμηση δερμάτινα, που θα επιτρέπουν στα πατουσάκια του μικρού μας να αναπνέουν, με μαξιλαράκι στην καμάρα του ποδιού, και φυσικά, στο σωστό μέγεθος.

Τελευταίο άφησα το παιχνίδι. Πολλά είναι αυτά που θα αρέσουν στα μικρά μας αλλά αυτό που σίγουρα έχει εγγυημένη επιτυχία και θα παίζουν μαζί του για αρκετά χρόνια είναι τα τουβλάκια! Ξύλινα ή πλαστικά, μεγάλα ή μικρά, δεν έχει σημασία. Μ΄ αυτά ανακαλύπτουν κινήσεις και συνδυασμούς που τα βοηθούν να εξελιχθούν και γίνονται σίγουρα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια!

 

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up