Ετοιμάζεστε να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι ή αποφασίσατε να αλλάξετε το σύστημα κεντρικής θέρμανσης; Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις το ερώτημα «Τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι μου;» σίγουρα θα σας απασχολεί πολύ. Η θέρμανση του σπιτιού συνιστά ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για κάθε Ελληνικό Νοικοκυριό. Οι εποχές που ανάβαμε το κεντρικό σύστημα θέρμανσης από τα μέσα του φθινοπώρου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον αναζητούμε συνεχώς οικονομικές λύσεις και εναλλακτικές επιλογές, προκειμένου να μην δούμε τους λογαριασμούς να “φουσκώνουν” επικίνδυνα.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολυάριθμες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα ευχάριστο περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού σας, χωρίς να ανησυχείτε για το πορτοφόλι σας. Προτού αποφασίσετε με ποιο τρόπο θα κρατήσετε το κρύο έξω από το σπίτι σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής, ώστε να αποκτήσετε μία σφαιρική εικόνα για το θέμα της θέρμανσης.ti-thermansi-na-valo-sto-spiti

Το προσωπικό και οι Συνεργάτες του Douleutaras.gr βρίσκονται εδώ για να σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες του χώρου σας και τον προυπολογισμό σας. Δημιούργησαν έναν πλήρως ενημερωμένο οδηγό για τη θέρμανση του σπιτιού. Ο ” Οδηγός Θέρμανσης: Οι Top επιλογές για ένα ζεστό Σπίτι! ” θα σας εξηγήσει με πολύ απλό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα των τεσσάρων δημοφιλέστερων επιλογών της Ελληνικής αγοράς για τη θέρμανση του σπιτιού. Μπορείτε να τον κατεβάσετε, εντελώς δωρεάν, στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τον σύνδεσμο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που θα δώσουν απάντηση στο ερώτημά σας «Τι θέρμανση να βάλω στο Σπίτι μου;».

Τι θέρμανση να βάλω στο Σπίτι μου;

Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου 

Το φυσικό αέριο συνιστά μία από τις πιο οικονομικές λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού. Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου επεκτείνεται συνεχώς, προσφέροντας μία συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή σε πολυάριθμες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.Images-from-e-book_1-768x576

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το φυσικό αέριο;

 1. Το φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν και συνιστά το φιλικότερο συμβατικό καύσιμο, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τον άνθρωπο.
 2. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση διαρροής δεν συγκεντρώνεται, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται ο κίνδυνος έκρηξης.
 3. Το φυσικό αέριο μπορεί να αντικαταστήσει όλες τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καθώς έχει πολυάριθμες χρήσεις στο σπίτι, εκτός από τη θέρμανση των χώρων: Παροχή ζεστού νερού χρήσης, μαγείρεμα, ψήσιμο αλλά και κλιματισμός, είναι οι σημαντικότερες.
 4. Έρχεται στο σπίτι σας μέσω του εγκατεστημένου δικτύου και είναι πολύ εύκολο στη χρήση.
 5. Σε σύγκριση με το πετρέλαιο, η εξοικονόμηση στη θέρμανση ξεπερνά το 40%. Για την παροχή ζεστού νερού και το μαγείρεμα, η εξοικονόμηση συγκριτικά με τον ηλεκτρισμό ξεπερνά το 70%.
 6. Δεν απαιτείται ανεφοδιασμός καυσίμων. Μόλις συνδεθείτε με το δίκτυο, το φυσικό αέριο θα βρίσκεται στη διάθεση σας ανά πάσα στιγμή.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το φυσικό αέριο, αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να συνδεθείτε με το δίκτυο; Κατεβάστε τον Οδηγό Θέρμανσης που ετοίμασαν στο Douleutaras.gr και βρείτε όλες τις απαντήσεις!

Κλιματισμός

Πολλοί από εμάς έχουν συνδέσει το κλιματιστικό με τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού αλλά καθώς περνά ο χρόνος, ολοένα και περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί για να ζεσταθεί και το χειμώνα. Φαινομενικά μοιάζει μία πολύ συμφέρουσα λύση μιας και σε γλιτώνει από το έξοδο της ενεργοποίησης της κεντρικής θέρμανσης. Πόσο οικονομική, όμως, είναι στην πραγματικότητα η λύση του κλιματισμού για τη θέρμανση του σπιτιού;Images-from-e-book_2-768x576

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα κλιματιστικά;

 1. Αν έχετε συμβατικό κλιματιστικό και θέλετε να υπολογίσετε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την απορροφούμενη ισχύ του κλιματιστικού (W) επί τις ώρες λειτουργίας του, επί τη χρέωση ανά κιλοβατώρα (KWh) από τη ΔΕΗ.
 2. Η κατανάλωση ενός κλιματιστικού Inverter είναι δυσκολότερο να υπολογιστεί αφού ο συμπιεστής δε λειτουργεί συνεχόμενα. Εκείνο που μπορείτε να γνωρίζετε με σιγουριά όμως, είναι ότι συνδέεται άμεσα με τις ώρες λειτουργίας του.
 3. Μην βιαστείτε να επιλέξετε συσκευή προτού κάνετε έρευνα αγοράς για να συγκρίνετε παραμέτρους, όπως είναι η κατανάλωση ρεύματος. Οι διαφορές μεταξύ κατασκευαστών ενδέχεται να είναι πολύ μεγάλες.
 4. Σημαντικό ρόλο στην απόδοση του κλιματιστικού και την εξοικονόμηση ενέργειας παίζει η μόνωση του χώρου.
 5. Το κλιματιστικό ως μέσο θέρμανσης, κατά γενική ομολογία, προκαλεί ξηρότητα στο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται η ενεργοποίηση της λειτουργίας αφύγρανσης, εφόσον υπάρχει ή η αγορά ενός αφυγραντήρα.

Αν στο ερώτημα «Τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι μου;» τείνετε προς την θέρμανση με ρεύμα, μπορείτε να βρείτε περισσότερες εναλλακτικές στο άρθρο: ” Οικονομική Θέρμανση με ρεύμα: Top 4 Επιλογές για το Σπίτι σου! ”

Σόμπες Pellet

Οι σόμπες pellet συνιστούν συσκευές υπερσύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες εξασφαλίζουν ταυτόχρονα πολύ υψηλή απόδοση, αυτονομία θέρμανσης αλλά και μειωμένους ρύπους. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που καθιστά τις σόμπες Pellet μία ιδανική επιλογή για τη θέρμανση ολόκληρου του σπιτιού. Η εξοικονόμηση ξεκινά από το 40% και μπορεί να φτάσει μέχρι το 60% σε σύγκριση με το πετρέλαιο.Images-from-e-book_3-768x576

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις Σόμπες Pellet;

 1. Οι σόμπες pellet διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τις αερόθερμες και τις σόμπες pellet νερού ή καλοριφέρ.
 2. Οι αερόθερμες σόμπες pellet, μέσω της καύσης του pellet, παράγουν ζεστό αέρα τον οποίο διαχέουν στο χώρο.
 3. Οι σόμπες pellet νερού ή καλοριφέρ έχουν ουσιαστικά την ίδια λειτουργία με έναν λέβητα. Αφού συνδεθούν με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού, ζεσταίνουν το νερό, μέσω της καύσης pellet. Το νερό στη συνέχεια διοχετεύεται στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού. Έτσι, ζεσταίνεται όλο το σπίτι και παράγεται ζεστό νερό, το όποιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε χρήση, χωρίς να αλλαχθούν οι σωληνώσεις και τα σώματα.
 4. Συγκριτικά με τις απλές ξυλόσομπες, οι σόμπες pellet έχουν έως και 5 φορές μεγαλύτερη απόδοση.
 5. Η λειτουργία τους απαιτεί την τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για την έξοδο του καπνού. Συνεπώς, ο αξιολογημένος επαγγελματίας που θα επιλέξετε πρέπει να μελετήσει την τοποθεσία εγκατάστασης.
 6. Οι σόμπες pellet διατίθενται σε πολύ μεγάλο εύρος τιμών. Ξεκινώντας από τα 500€ μπορούν να ξεπεράσουν τα 2.000€ ανάλογα με ορισμένους παράγοντες. Το κόστος αγοράς τους εξαρτάται από το μέγεθος της σόμπας, τον τύπο και την ισχύ της.

Καυστήρας Πετρελαίου

Τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι μου, αντί για πετρέλαιο; Αν η θέρμανση του σπιτιού σας βασίζεται σε ήδη υπάρχοντα καυστήρα πετρελαίου και δυσκολεύεστε να προχωρήσετε στην αλλαγή του συστήματος, τότε υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να ζεστάνετε το σπίτι σας πιο αποδοτικά και οικονομικά. Σίγουρα ο ανεφοδιασμός του καυστήρα με πετρέλαιο είναι μία “επίπονη” διαδικασία για το πορτοφόλι σας, όμως, με μερικές μικρές παρεμβάσεις θα μπορείτε να ανάψετε τη θέρμανση του σπιτιού σας άφοβα!

Για να μειώσετε την κατανάλωση πετρελαίου και κατά συνέπεια τα έξοδα θέρμανσης, υπάρχουν δύο κατευθύνσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε. Η πρώτη αφορά στην αύξηση του βαθμού απόδοσης του συστήματος και η δεύτερη στη μείωση των θερμικών απωλειών προς το εξωτερικό περιβάλλον. Για καθεμία από αυτές, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά στον Οδηγό του Douleutaras.gr!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για να απαντήσετε στο ερώτημα «Τι θέρμανση να βάλω στο Σπίτι μου»; Βρείτε όλες τις απαντήσεις που ψάχνετε στον Οδηγό! Όσο για τις εργασίες, όταν έρθει η στιγμή, θα είναι δίπλα σας οι Συνεργάτες του Douleutaras.gr για οτιδήποτε χρειαστείτε!Heating_Guide_Banner_750x350

Μπορείτε να βρείτε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα άρθρα όπως αυτό, και στο στο blog, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

2 Σχόλια

 1. Χριστίνα Reply

  Πολύ χρήσιμο. Έβαλα πριν λίγους μήνες φυσικό αέριο και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!

  • Χαίρομαι πολύ για το feedback Χριστίνα, από φυσικό αέριο δεν έχω εμπειρία ακόμη, είμαστε δυστυχώς πολυκατοικία που εξαρτάται από το πετρέλαιο, με όλες τις συνέπειες. Λειτουργεί και αυτή η θέρμανση με επιλογή αυτόνομης ή κοινόχρηστης;

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up