Καθημερινός πονοκέφαλος για όλες νομίζω τις νοικοκυρές. «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» Κι αν τυχόν ακολουθείται από το φημισμένο «δεν προλαβαίνω να κάνω και πολλά για μεσημέρι», είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Σας έχω λοιπόν δύο εξαιρετικές επιλογές

Καθιερώθηκαν σε μας πια ως λύση, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Καταπληκτικά, γευστικά, αγαπημένα μακαρόνια!

Όχι όμως στο πόδι, παρόλο που είναι γρήγορο φαγητό. Το προσέχουμε γιατί το φτιάχνουμε με αγάπη για κείνους που αγαπάμε. Προτιμώ τα μακαρόνια ολικής άλεσης, στα οποία προσθέτω καλής ποιότητας ελαιόλαδο όταν έχουν βράσει (δεν το αφήνω να κάψει, το ρίχνω πάνω απότα μακαρόνια ωμό). Τα σερβίρω με μια ικανοποιητική κουταλιά (ή και τρεις, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί τώρα) παρμεζάνας ή μυζήθρας ή καλής φέτας. Ανάλογα με την όρεξη του καθενός, συνήθως.

makaronia-pin-oopsblogara

Η δεύτερη επιλογή μου είναι να προσθέσω στα μακαρόνια λαχανάκια Βρυξελλών. Τα βράζω ελαφρά, τα κόβω στη μέση και τα σωτάρω λίγο. Προσθέτω τα μακαρόνια στο ίδιο σκεύος που έφτιαξα τα λαχανάκια και ανακατεύω με προσοχή, να μην αρχίσουν να διαλύονται. Σερβίρω με μια γενναία δόση κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο, και μπόλικο πιπέρι.

Την ίδια συνταγή τη φτιάχνω επίσης και με μπρόκολο. Κόβω τα μπουκετάκια και τα φτιάχνω με τον ίδιο τρόπο, μόνο που τελειώνω το φαγητό με παρμεζάνα, την προτιμώ στο μπρόκολο.

makaronia-laxanakia-oopsblogara

Γενικότερα, τα λαχανικά είναι αγαπημένο φαγητό στο σπίτι μας, Κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει συνταγές όπως αυτήν εδώ, που μας εξέπληξαν. Οι επιλογές μας είναι ανοιχτές σε πειραματισμούς και προσπαθούμε να προσαρμόζουμε τις συνταγές σε όσο πιο υγιεινές επιλογές γίνεται.

Έχοντας λοιπόν υδατάνθρακα, λαχανικά αλλά και πρωτεΐνη συνδυασμένα σε ένα τόσο απλό και νόστιμο πιάτο, πετυχαίνουμε αυτό ακριβώς που πρέπει με το ελαφρύ μας μεσημεριανό. Αναπληρώνουμε την ενέργεια που χάσαμε και είμαστε έτοιμοι για να συνεχίσουμε με διάβασμα και παιχνίδι.

Author

Creator & Owner of © OopsBlogara
Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο – Email: contact@oopsblogara.gr – All Rights Reserved.

2 Σχόλια

    • Αν του προσθέσεις και μια σκελίδα σκόρδο στο σωτάρισμα, σου εγγυώμαι ότι θα απογειωθεί το πιάτο! Φιλιά Κατερίνα!

Write A Comment

Pin It
11 Shares
Share7
Pin4
Tweet
+1
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org