Η Νίκη και η Μαργαρίτα από το MommyWiki είχαν πρόσφατα μια υπέροχη ιδέα! Κάθε Παρασκευή, στην ενότητα “Friday Play Dates” θα φιλοξενούν ένα παιχνίδι που θα έχει ετοιμάσει και προτείνει μια αναγνώστρια.  Το παιχνίδι μπορεί να είναι απλό ή πολύπλοκο, μια κατασκευή, ένα παιχνίδι ρόλων, η ανάγνωση ενός παραμυθιού με μια σχετική δραστηριότητα, κάποιο επιτραπέζιο, ένας διαφορετικός τρόπος να ζωγραφικής ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε! Αρκεί να είναι μια ιδέα που θα βοηθήσει να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας!Όλα ξεκίνησαν στο σπίτι μας όταν πρότεινα στα αγόρια να μαζέψουμε καπάκια. Όχι για να παίξουμε, αλλά για να τα στείλουμε για ανακύκλωση και να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για αναπηρικά αμαξίδια. Ο Δημήτρης που κάπως καλύτερα κατάλαβε, χάρηκε πολύ. Ο μικρούλης μας χάρηκε που είδε τον αδερφό του χαρούμενο, και χάρηκε διπλά!Έτσι ξεκίνησε αυτό το υπέροχο ταξίδι! Τα καπάκια πλήθαιναν, η φαντασία οργίαζε! Αρχίσαμε να ζητάμε καπάκια από όποιον γνωρίζαμε. Η μεγαλύτερη χαρά μας ήταν όταν ερχόταν κάποιος επίσκεψη και μας έφερνε δώρο… καπάκια!

Όταν είπα στο Δημήτρη ότι θέλω να βάλω το παιχνίδι τους στο blog, εκεί να δείτε περηφάνεια και χαρά… Τις περισσότερες φωτογραφίες τις τράβηξε μόνος του, και η αλήθεια είναι πως με εντυπωσίασε η οπτική του… καλύτερη από τη δική μου!

Τα καπάκια απέκτησαν προσωπικότητες…
γίνονταν ομάδες, συμπαίκτες, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, οδηγοί σε αγώνες και πειρατές…
γίνονταν καπετάνιοι και ναύτες…
γίνονταν τρενάκια, βαγόνια και μηχανές…
γίνονταν ένοικοι σε πάρκινγκ…
γίνονταν αντικείμενα για μοίρασμα αλλά και επιβράβευση…

Τα τόσο απλά και ταπεινά καπάκια, που ακόμη μαζεύουμε για να τα χαρίσουμε για κάποιον άλλο, έγιναν μάθημα μέσα από τα πιο ευφάνταστα παιχνίδια. Και κάθε φορά που ρωτάω “Τί λέτε, να τα στείλουμε τώρα που είναι τόσα;” η απάντηση είναι πάντα “περίμενε μαμά λίγο ακόμα, να μαζέψουμε κι άλλα, να είναι ωραίο δώρο”.

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up