Η περιοχή μου δεν είναι μια εύκολη περιοχή. Κάθε άλλο. Τα πεζοδρόμια δεν διευκολύνουν τις μαμάδες, τα καρότσια, τα αμαξίδια, τους πεζούς επί το γενικότερον. Αντίθετα, διευκολύνουν απεριόριστα τα 4×4 οχήματα. Αντίστοιχα, υπάρχουν παιδικές χαρές που δεν είναι φτιαγμένες για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά. Μπορεί κάποτε να λειτουργούσαν έτσι, αλλά με τον κόσμο που κατοικεί πλέον εδώ, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.

Στην παιδική χαρά που πήγαινα τα μικρά για τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, υπάρχει μια ιδιομορφία, που είναι και το μεγάλο της ελάττωμα – καλά, για την ανύπαρκτη καθαριότητα δεν θα μιλήσω… Το ελάττωμά της λοιπόν είναι ότι έχει δύο εισόδους. Μπαίνοντας μπορεί να σε ξεγελάσει με το μέγεθός της. Θα νομίσεις ότι ελέγχεις το χώρο. Και αν έχεις μόνο ένα παιδί, μπορεί και να το καταφέρεις.

Αλλά αν έχεις δύο παιδιά, και δεν είναι συνομήλικα π.χ. δίδυμα, και είσαι μόνη η μάνα, την έβαψες! Υπάρχει ένα σύμπλεγμα από κούνιες για μικρά παιδιά, και ένα για μεγάλα. Υπάρχει αντίστοιχα και ένα σύμπλεγμα από παιχνίδια για δραστηριότητες (τσουλήθρες κλπ) για μεγάλα παιδιά, και ένα για μικρά. Όλα καλά ως εδώ.

Παρακολούθα όμως τη σκέψη μου και θα καταλάβεις

Πας με τα δυο σου παιδάκια να παίξουν. Το ένα σου παιδάκι, το μεγαλύτερο, αρχίζει να τρέχει και να σκαρφαλώνει στο σύμπλεγμα με τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του. Το άλλο σου παιδάκι, το μικρότερο, θέλει να κάνει κούνια. Το πας λοιπόν στις κούνιες που είναι στη μία άκρη, γιατί όπως και να το κάνουμε, το μικρότερο μάλλον θα σε χρειαστεί πιο πολύ. Αν τύχει και το μεγάλο σου παιδί πέσει, βγάλε μάνα το μικρό από την κούνια και τρέχα από τη μια άκρη στην άλλη… Αν έχει πολύ κόσμο, χοροπήδα μάνα να δεις πού είναι το παιδί. Ή, σου έχω και καλύτερο, ξεκίνα να φωνάζεις ανάμεσα σε άλλες τρεις διαφορετικές γλώσσες, να δούμε ποιάς μάνας το παιδί θα απαντήσει πρώτο, υποθέτοντας πάντα ότι τα πιτσιρίκια δεν ουρλιάζουν τόσο δυνατά που δεν ακούνε καμία!

Και άντε και η παιδική χαρά δεν έχει κόσμο, και βλέπεις και το παιδί με άνεση.

Αν (λέμε τώρα), αν τύχει και σου αποσπάσει το ένα παιδί την προσοχή, και το άλλο παιδί πάει προς την έξοδο, προλαβαίνεις να κάνεις κατοστάρι πριν βγει έξω; Γιατί α προλαβαίνεις, τρέχα πάλι! Αλλά αν βγει και κυκλοφορεί κανένας ανώμαλος; Παιδί είναι, πόσο να το τρομάξεις πια για να προσέχει;

Για να έχεις πάρει και καφέ για την ώρα που θα παίζουν δε, μην το συζητάς καθόλου! Ξινός θα σου βγει! Εμείς έτσι την πατήσαμε πέντε έξι φορές ως νέοι γονείς και μας πονούσε το στομάχι κάθε φορά! Πολύ θα ήθελα να δω, αυτός που τη σχεδίασε αυτήν την παιδική χαρά, θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με δύο παιδιά ταυτόχρονα;

Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να πάει, να κάτσει, να καπνίσει το τσιγαράκι του και να πιει το καφεδάκι του, και να αφήσει το πιτσιρίκι του να αλωνίζει ανενόχλητο. Γιατί απλά, δεν θα του πει κανένας οτι απαγορεύεται. Ή θα μπορούσαν πάλι, αν είναι δύο οι γονείς, να πιάσουν από μια είσοδο ο καθένας και να κάνουν face control στα πιτσιρίκια που μπαινοβγαίνουν, για να είναι σίγουροι ότι τα δικά τους είναι ακόμη μέσα.

Είμαι υπερβολική; Μπα, δεν νομίζω… Εμείς πάντως την κόψαμε την παιδική χαρά. Ήταν πολύ ανθυγιεινή για την οικογένειά μας τελικά. Εσείς είστε πιο τυχεροί;

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up