Όταν ήμουν παιδί μεγάλωνα κατά κύριο λόγο στην επαρχία, και θυμάμαι αυτές τις δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα που ήταν απίστευτα φορτωμένες. Οι νοικοκυρές κατέβαζαν κουρτίνες, έκαναν γενική στα σπίτια τους, έπλεναν τις αυλές, ασβέστωναν, γενικώς υπήρχε ένας οργασμός εργασιών. Η μια συναγωνιζόταν την άλλη σε πάστρα. Και μετά άρχιζαν τα γλυκά. Πριν το Πάσχα μοσχοβολούσαν όλες οι κουζίνες από τα κουλουράκια και τα τσουρέκια.Τότε, όλο αυτό το πανηγύρι το λέγαμε “Πάσχα έρχεται, να μην ετοιμαστεί το σπίτι;”. Τώρα το λέμε “Ανοιξιάτικο Καθάρισμα”. Και μπορεί να μην ασβεστώνουμε τις αυλές αλλά το σπίτι, όπως και να το κάνουμε, θα φορέσει τα καλά του, κι ας είναι και φθαρμένα. Φέτος αποφάσισα να το κάνω πιο οργανωμένα το πανηγύρι, να το διασκεδάσω περισσότερο.

Από σήμερα λοιπόν, και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, σας προσκαλώ να κάνετε μαζί μου ένα πείραμα!

Θα ετοιμάσουμε τα σπίτια μας για το Πάσχα, κάνοντας το Ανοιξιάτικο Καθάρισμά μας, χωρίς να αγχωθούμε και να τρέχουμε τελευταία στιγμή! Τί λέτε; Είστε μέσα;

Σήμερα θα ξεκινήσουμε από τα εύκολα! Θα κάνουμε μόνο τα εξής δύο:

  • Θα μαζέψουμε τα καθαριστικά μας, τα πανάκια, τα σφουγγάρια, τις σκούπες κλπ, να δούμε τί μας λείπει και τί πρέπει να αντικαταστήσουμε.
  • Θα προετοιμαστούμε ψυχολογικά για άδειασμα/ξεσκαρτάρισμα/δόσιμο/πέταμα, όπως θέλετε πείτε το, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: το σπίτι θα ανασάνει! Αν είστε σαν και μένα, που δεν πετάω ποτέ, τίποτα, πιστέψτε με, αυτό το βήμα είναι απαραίτητο… (Την τελευταία φορά που πέταξα κάτι, σας ορκίζομαι, με πόνεσε το στομάχι μου!).
courtesy of AKARAKINGDOMS

Πριν ξεκινήσετε θα χρειαστείτε επίσης τρία καλάθια ή σακούλες ή κουτιά. Το καθένα θα έχει το όνομά του για να σας διευκολύνει:

Αλλού : Βάζουμε μέσα ό,τι δεν ανήκει στο δωμάτιο που είμαστε π.χ. αν καθαρίζουμε το σαλόνι και βρίσκουμε παιδικό παραμύθι (εκτός κι αν εκεί το διαβάζετε, έτσι;)
Δώσε : Προφανώς, ό,τι είναι για να το δώσετε αλλού.
Ίσως : Αυτά που δεν ξέρετε ακόμη αν θα τα κρατήσετε ή όχι.
Πούλα : Υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι και διάφορες ομάδες που μπορείτε να πουλήσετε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε. Σε περίοδο κρίσης, είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο.
Έτσι, θα έχετε αδειάσει το χώρο πριν το καταλάβετε, και χωρίς παράπλευρες απώλειες (βλέπε στομαχόπονο). Όταν τελειώνετε με το καθάρισμα από το κάθε δωμάτιο, θα αδειάζετε τα κουτιά σας ανάλογα με το περιεχόμενο.

Bonus: Από μένα θα πάρετε ΤΗ ΛΙΣΤΑ που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση, μήπως κάτι ξεχάσετε στη διαδικασία.

Λοιπόν; Πώς το βλέπετε; Ξεκινάμε;

Φιλιά!

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

6 Σχόλια

  1. Pingback: Spring Cleaning Check List - done! -

  2. Pingback: Με ανοιξιάτικη όρεξη! -

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org