Ψωμάκι σπιτικό και αφράτο!


Ψωμάκι σπιτικό, αφράτο και το κυριότερο… πολύ εύκολο να το φτιάξεις!

Γενικά αγοράζουμε σπάνια ψωμί στο σπίτι. Προτιμώ όταν θέλουμε ψωμί να το φτιάχνω εγώ. Η παρακάτω συνταγή είναι και αυτή στην οποία έχω καταλήξει γιατί πάντα έχει επιτυχία και είναι και πάρα πολύ εύκολη!

A coffee plant can live up to 200 years.

Έχω δοκιμάσει κι άλλες στο παρελθόν αλλά ομολογώ πως δεν μου έβγαιναν τα φραντζολάκια μου όπως τα ήθελα.

Συνταγή για ψωμί :

1 Kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ποτήρια χλιαρό νερό

2 κ.σ αλάτι

2 φακελάκια μαγιά

1 κ.σ λάδι

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ένα ποτήρι νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε επίσης πολύ καλά. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το δεύτερο ποτήρι νερό και σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε πάντα πολύ καλά.

Όταν γίνει ζυμάρι βγάζουμε το άχτι μας!

Ζυμώνουμε καλά –καλά! Όπως έλεγε και η γιαγιά μου το ζυμάρι θέλει δουλειά και γερά μπράτσα!

Αφού το δουλέψουμε αρκετή ώρα, το σκεπάζουμε για 1 ώρα με πετσέτες και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Τέλος φτιάχνουμε τα ψωμάκια μας, τα χαράζουμε, βάζουμε αν θέλουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα.

Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι όποιο σας αρέσει, όπως ολικής για παράδειγμα. Εγώ την ίδια συνταγή ακριβώς τη φτιάχνω και με αλεύρι λιναρόσπορου.

 

Καλή επιτυχία! 🙂

Και μην ξεχάσετε να μας δείξετε φωτογραφίες με το hashtag #oopsblogara_bread !

 


Ελεάννα

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Lifestyle - Home - DIY

FOLLOW US ON

Για να μας διαβάζετε πρώτοι