Σήμερα σας έχω ένα εξαιρετικό σνακ, που είναι πανεύκολο και γίνεται και γρήγορα! Και παραδόξως, άρεσε σε όλους μας! Τα ρεβύθια σε μένα αρέσουν πολύ, με όλους τους τρόπους μαγειρεμένα. Στα αγόρια όμως δεν άρεσαν όπως κι αν τα δοκίμασαν. Σκέφτηκα λοιπόν να τα «καμουφλάρω» και να τα ξαναβαφτίσω. Τα είπαμε λοιπόν ρεβύθια ψητά ή στραγάλια ζεστά.
Πώς θα τα φιάξετε κι εσείς:

Ρεβύθια Ψητά

 

Μούσκεψα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε σκέτο κρύο νερό, και τα ξέπλυνα την επόμενη μέρα. Πρόσθεσα δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Εάν τα έβραζα το αλάτι φυσικά θα έμπαινε στο τέλος, αλλά εδώ κρυστάλλωσε πάνω στα ρεβύθια και τους πρόσθεσε γεύση.

Τα ανακάτεψα καλά, τα άπλωσα σε λαδόκολλα και τα έψησα στο φούρνο, σε αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα, και μετά κατέβασα στη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς για άλλα δεκαπέντε λεπτά. Αυτό ήταν! Έτοιμα!

Έγιναν τραγανά, μοσχομύριζαν, η γεύση ήταν εξαιρετική και φυσικά… εξαφανίστηκαν εντός της ημέρας! Πλέον για τα αγόρια άνοιξε ένας νέος κόσμος… Τριγυρνούσαν στο σπίτι με λίγα ρεβύθια ο καθένας στο χεράκι του και μασουλούσαν σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, ετοιμάστηκαν υγιεινά σνακ, που τα αφήνω σε άμεση πρόσβαση και όποτε τα αγόρια θέλουν κάτι να τσιμπολογήσουν ξέρουν τί να διαλέξουν!

Update 2017

Από τότε που πρωτοφτιάξαμε αυτή τη συνταγή ως τώρα, τα παιδιά έχουν φάει πολλά, πολλά, πολλά ρεβύθια ψητά. Τα δοκίμασαν και με πάπρικα καπνιστή, με αρκετή ρίγανη ή με διάφορα άλλα μπαχαρικά. Αν και κάποια δεν τους ενθουσίασαν, δεν αποθαρρύνθηκαν. Είναι τόσο νόστιμα που δεν θα πάψουν να τα προτιμούν νομίζω σύντομα.

Είναι επίσης μια καλή λύση για το κολατσιό του σχολείου, λίγα σε ένα σακουλάκι για τα διαλείμματα που δεν πεινούν πάρα πολύ. Αφήστε που προκάλεσαν την περιέργεια και άλλων παιδιών και μπήκαν στη διαδικασία να τα δοκιμάσουν και έτσι.

Δοκιμάστε τα και πείτε μου τη γνώμη σας! Σας άρεσαν αν τα έχετε δοκιμάσει ήδη; Εσείς τί άλλο μπορεί να «μεταλλάξετε» ως σνακ;

Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

24 Σχόλια

  1. στα αστροπελέκια αρέσουν πολύ – ευτυχώς – όμως ο μπαμπάς μας δεν τα τρώει.. λες να τα φτιάξω έτσι για κείνον;… χαχαχαχαχα

    υγ. πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή .. και κάποια στιγμή θα την δοκιμάσω!

    • Περιμένω εντυπώσεις όταν τα δοκιμάσετε! Νομίζω ότι θα βρεθεί προ εκπλήξεως!

  2. Καλως σε βρηκα Μαρία μου! Καταπληκτικη ιδεα, σ’ ευχαριστώ πολύ που τη μοιραστηκες! Φιλιά !!!

    • Καλώς ήρθες Φωτεινή! Σ’ ευχαριστώ, αν τα δοκιμάσεις περιμένω τη γνώμη σου!

  3. Αν και τα στραγάλια τα τσακίζω κυριολεκτικά, δε μου αρέσουν καθόλου τα ρεβύθια (που είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα)! Μία φορά δοκίμασα ρεβύθια στη γιαγιά μου κι έφαγα μόνο μία κουταλιά, γιατί ήταν εντελώς νερόβραστα! Η μητέρα μου δεν έχει μαγειρέψει ποτέ ρεβύθια, γιατί δεν τα θέλει ο πατέρας μου, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά»Τι; Στραγάλια θα φάω;» Ενώ τρελαίνεται για στραγάλια! χαχαχα Ανεξήγητο! Σκέφτομαι να αγοράσω ρεβύθια και να δοκιμάσω την ιδέα σου ως σνακ! Έχω βρει όμως εδώ και καιρό και μια συνταγή για ρεβύθια στη γάστρα και ψήνω τη μητέρα μου να τη δοκιμάσουμε! Αν γίνει ωραία θα σου την πω! 🙂

    • Στη γάστρα γίνονται πεντανόστιμα, ελπίζω να σου αρέσουν! Αν πάλι δεν… δοκίμασέ τα κι εσύ ως στραγάλια! Κάπου θα τη βρεις τη γεύση που σου πάει… Φιλάκια Μαράκι!

    • Κάλη, ναι, διατηρήθηκαν ωραιότατα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Σε πλαστικό δεν σκέφτηκα να τα βάλω, είπα ότι δεν θα άντεχαν. Ελπίζω να σας αρέσουν αν τα δοκιμάσετε!

    • Η έχουσα τέκνα λύσεις για τα όσπρια ψάχνει! Είπα να κάνω τη δοκιμή και μου πέτυχε Αλέκα! Αν το δοκιμάσεις περιμένω νεότερα!

  4. Πολύ όμορφη η εκδοχή σου. Αν και κάνω τα ρεβύθια στο φούρνο σαν φαγητό (με ζουμάκι κτλ) δεν είχα δει ποτέ να τα φτιάχνουν έτσι.. σίγουρα θα τα δοκιμάσω…
    Είναι ότι πρέπει για μπροστά στην τηλεόραση!
    Φιλιά

    • Κι εμείς έτσι τα τιμήσαμε… μπροστά στην τηλεόραση, καθόταν ο καθένας με το μπολάκι του, και κατέληξαν να φάνε από μια μερίδα ρεβύθια! Φιλάκια!

    • Την επόμενη φορά που θα έρθω θα σου φέρω οπωσδήποτε ένα βαζάκι! Να σε δω μετά α κάνεις μπλιαχ, που έτσι κι αρέσουν στη Δώρα θα πρέπει α της τα φτιάχνεις!!! :p :p :p

  5. Πρέπει να είναι βρασμένα κανονικά τα ρεβύθια πριν τα βάλουμε στο φούρνο?

  6. Καλέ τι πρωτότυπο σνακ είναι αυτό? Φαίνεται πεντανόστιμο! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Ευχαριστούμε πολύ πολύ που το μοιράστηκες!!

    • Κατερίνα, πραγματικά πιστεύω ότι θα εκπλαγείς με τη νοστιμιά τους! Περιμένω εντυπώσεις!

  7. Pingback: Γλυκό σνακ σε 30' -

  8. Pingback: diyalagreek, Σπίτι-Οικιακά, Συνταγές, Υγιεινό σνακ με ψητά ρεβίθια!

  9. Έβαλα ήδη τα ρεβίθια να μουλιάζουν μήπως τα προλάβω να τα φάμε το βράδυ βλέποντας τηλεόραση!!! Θα δοκιμάσω να τους βάλω καπνιστή πάπρικα (γιατί εμάς τα παιδιά είναι μεγάλα – οπότε αν τους αρέσουν θα τα φάνε και πιο πικάντικα!).
    Αυτό πρέπει να είναι επίσης ιδανικό σνακ για το γραφείο ή για να έχεις στην τσάντα σου για τις λιγούρες.

    Πολύ καλή ιδέα 🙂
    Φιλιά πολλά
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    • Ελπίζω να προλάβουν να μαλακώσουν! Νομίζω πως θα εκπλαγούν, θα περιμένω να μου πεις αποτελέσματα. Ως σνακ είναι εξαιρετικά, σε ένα μικρό μπολάκι και στην τσάντα, για όλες τις ώρες. Ρώτα και τη διατροφολόγο σας στο περιοδικό να μας πει τη γνώμη της!

Write A Comment

Pin It
60 Shares
Share58
Pin2
Tweet
+1
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org