Περιμένετε το πρώτο σας μωράκι… Τέλεια! Με το καλό να το δεχτείτε! Όσο πλησιάζει ο καιρός για να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας θα αρχίσετε να αναρωτιέστε τί ρουχαλάκια θα χρειαστείτε, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό, μέχρι να γνωριστείτε καλύτερα με το μωράκι  σας και να δείτε τι του αρέσει και τι όχι.
Πώς λοιπόν θα αποφασίσετε για το τι χρειάζεστε πραγματικά; Εγώ στάθηκα τυχερή γιατί συνέπεσε ένα ταξίδι της αδελφής μου στο εξωτερικό και γύρισε με δώρο όλη σχεδόν την προίκα του μωρού ως και τους 18 μήνες. Αν έχετε ήδη κάποιο από τα πολλά βιβλία εγκυμοσύνης που κυκλοφορούν, είναι πιθανό να έχει κάποια λίστα μέσα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως, ενώ μπορείτε να πάρετε μια γενική εικόνα έτσι, αν ρωτήσετε μια άλλη μαμά με εμπειρία, θα μπορεί να σας πει αναλυτικά τί χρειάζεται και σε ποιές ποσότητες.
Αν ωστόσο δεν έχετε άλλη μαμά που να μπορείτε να ρωτήσετε, μπορείτε να μπείτε σε κάποιο από τα fora που υπάρχουν για μέλλουσες μαμάδες ή να διαβάσετε τη λίστα που θα σας δώσω ευθύς αμέσως!
 • Κορμάκια (εσωρουχάκια δηλαδή):  Ξεκινήστε με τουλάχιστον 12 κοντομάνικα και  6 μακρυμάνικα. Τα κοντομάνικα κυρίως εξυπηρετούν πολύ γιατί θα τα φορέσει το μωρό ως εσώρουχο (αν γεννηθεί χειμώνα) και ως κύριο ρούχο έστω για τον ύπνο (αν γεννηθεί καλοκαίρι). Τα μακρυμάνικα εμάς μας βοήθησαν στα μεγάλα κρύα. Από μεγέθη είχα μόνο 3 σε 0-3 γιατί τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. 
via
 •  Φορμάκια(εξώρουχα): Όσα και τα εσώρουχα. Αν όντως το ντύνετε με ρουχαλάκι και δεν μένει με το εσώρουχο, το πιο πιθανό είναι να λερώνεται πολύ συχνά.  Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα κυρίως. Από εμπειρία σας λέω ότι αυτά που κουμπώνουν πίσω ενοχλούσαν και τα δύο μωρά μου και δεν με διευκόλυναν στο άλλαγμα της πάνας. Σκεφτείτε ότι το νεογέννητο μωρό σας δεν θα μπορεί να γυρίσει ακόμη στο πλάι αν το ενοχλεί κάτι. 
 • Γαντάκια: 4 ζευγάρια είναι αρκετά για τον πρώτο καιρό, βαμβακερά φυσικά. Αν είστε από τις “τυχερές” που το μωράκι τους δεν δέχεται τα γαντάκια, όπως τα δικά μου, πιθανόν να μην τα χρησιμοποιήσετε και καθόλου! 
 • Καλτσάκια: Απαραίτητα, όπως και τα σκουφάκια! Ξεκινήστε με 6 ζευγάρια καλτσάκια και 3 σκουφάκια, και βλέπετε πώς θα πάει. 
via

 

via
 • Αν γεννήσετε χειμώνα, σίγουρα κάποιο τύπο φόρμας εξόδου.
 via
via
 • Υπνόσακος. Εδώ δεν μπορώ να σας προτείνω κάτι αντικειμενικά γιατί δοκιμάσαμε από δύο είδη υπνόσακων σε κάθε παιδί και με κανένα δεν μπορούσαν να βολευτούν, οπότε καταλήξαμε στη λύση της fleece κουβερτούλας. 
 • Σελτεδάκια: Πολλά! Εμείς έχουμε 6 και ακόμη τα χρησιμοποιούμε όταν βγαίνουμε. Θα σας λύσουν τα χέρια: στην αλαξιέρα, στο σαλόνι, σε μια επίσκεψη σε άλλο σπίτι, στο κουνάκι ή το λίκνο του αν έχει για τον πρώτο καιρό. 
 • Σεντόνι σελτέ για το κρεβατάκι του, πιάνει με λάστιχο  κάτω από το στρώμα και δεν βγαίνει εύκολα όταν αρχίσει το μωρό σας να κινείται. Καλά θα είναι να πάρετε δύο, να υπάρχει διαθέσιμο για αλλαγή όταν πλένετε το ένα. 
 • Σεντόνια με λάστιχο για το κρεβατάκι του. Προτείνω με λάστιχο για τον ίδιο λόγο με το σελτέ, δεν βγαίνει εύκολα. Ξεκινήστε με τρία. Μπορείτε να αγοράσετε σεντόνια σε σετ, αλλά τα κατωσέντονα είναι αυτά που αναμφισβήτητα θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο. 
 • Σεντονάκια και κουβερτούλες για το καρότσι, αρκετά μεγάλα για να μπορείτε να τυλίξετε το μωρό σας. Από δύο είναι αρκετά για την αρχή, μέχρι να δείτε τι αρέσει στο μωρό.
via
 • Βαμβακερές πετσετούλες για τον ώμο σας. Εξυπηρετούν για την ώρα που το βάζετε να ρευτεί, για τα σαλάκια που θα του τρέξουν κλπ. Πάρτε πολλές. Εγώ πήρα 12 στον πρώτο και 5 ακόμη στον δεύτερο. Ακόμη τις χρησιμοποιούν, έχουν βολικό μέγεθος. 
 • Πετσέτες μπάνιου ή μπουρνουζοπετσέτες: Για την αρχή 3 είναι αρκετές, και βλέπετε τι θα σας εξυπηρετήσει.
via
Στην πορεία θα αγοράσετε κι άλλα ρουχαλάκια για το μωράκι σας. Σε ότι αφορά στα χρώματα, η προσωπική μου ξανά άποψη είναι να διαλέξετε ουδέτερα, να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση που έρθει δεύτερο ή και τρίτο μωράκι . Φυσικά οι επιλογές στην αγορά είναι ποικίλες, σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας αρέσει! Ο χρυσός κανόνας για όλες αυτές τι αγορές είναι: Αν έχεις να επιλέξεις, διάλεξε το μεγαλύτερο! Μεγαλώνουν με γεωμετρική σχεδόν πρόοδο σ’ αυτές τις ηλικίες τα υπέροχα μωρά μας!
Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up