Σήμερα κάνοντας τη βόλτα μας για τις πρωινές μας δουλίτσες έξω, περίσσεψε χρόνος και είπα να περάσουμε από το Νηπιαγωγείο που υπαγόμαστε. Πριν πάμε βέβαια (αρκετό καιρό πριν) είχα κάνει την έρευνά μου… Τί σόι συγκεντρωτική, control freak μάνα θα ήμουν άλλωστε;;; 


Αφού λοιπόν πρώτα πήρα τηλέφωνο στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μου και επιβεβαίωσα το νηπιαγωγείο που ανήκουμε, τηλεφώνησα μετά στο νηπιαγωγείο για κάποιες τυπικές διευκρινίσεις και λεπτομέρειες που δεν γνώριζα. Οφείλω να πω ότι τόσο στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας, όσο και στο ίδιο το νηπιαγωγείο, ήταν όλοι ευγενέστατοι, με κατατόπισαν με σαφήνεια και απάντησαν σε όλες μου τις ερωτήσεις.

Έτσι λοιπόν, σήμερα πήρα τα ποδαράκια μου και τα παιδάκια μου, και λέω, δεν πάω κι από κει να ρωτήσω κι αυτό το τελευταίο που ξέχασα, να ρίξω και μια ματιά στο χώρο; Η υπεύθυνη και από κοντά με άφησε με καλές εντυπώσεις, με ενημέρωσε, μίλησε και με το Δημητρό λίγο.

Μην τρομάζετε απ’ την αγριοφατσούλα μου, κάνω το δεινόσαυρο!!!

Όταν τελειώσαμε την κουβέντα μας (φυσικά στην είσοδο, που με ευχαρίστησε ιδιαίτερα, γιατί προφανώς δεν μπαίνουν και οι άλλοι έτσι μέσα), σταθήκαμε έξω από την αυλή. Ένα κομμάτι της φαινόταν μόνο, αλλά ήταν αρκετό. Έπαιζαν κάποια από τα παιδάκια, διακριτικά παρούσα ήταν και κάποια, πιθανότατα, δασκάλα. Ο Δημήτρης ζήτησε να πάει κοντά τους, και είχα την περιέργεια να δω πώς θα το χειριστούν και εκείνος αλλά και τα άλλα παιδιά. Στάθηκε έξω από τα κάγκελα ο μικρός, μέσα από τα κάγκελα τα υπόλοιπα παιδάκια. Μ’ εντυπωσίασε το ότι ήταν όλα ευγενικά μεταξύ τους. Κρατούσε ένα παιχνίδι στο χέρι ο Δημήτρης, και με ευγένεια τον ρώτησαν ένας ένας αν μπορούσαν να παίξουν. Αφού τους το έδωσε για λίγο, όταν είπα ότι πρέπει να φύγουμε το ζήτησε πίσω και τον ρώτησαν πώς τον λένε.
Καλή λοιπόν η αρχική εντύπωση… Μένει τώρα το πρακτικό κομμάτι του θέματος. Για παράδειγμα, μένει να γνωρίσω τη δασκάλα που θα έχει εφόσον πάει εκεί, να δω τί κάνουν σε περίπτωση αταξίας του παιδιού, τί γίνεται με την τουαλέτα κλπ, κλπ, ό,τι έψαξα και στον παιδικό σταθμό δηλαδή. Αναμονή για νεότερα στα μέσα Σεπτέμβρη!!!

Εσείς τί ψάχνετε όταν έχετε αλλαγή σχολείου; Υπάρχει κάτι που ξεχνάμε να τσεκάρουμε; Σύντομα θα αρχίσω να μαζεύω τα δικαιολογητικά… Ό,τι σας έρθει κατά νου πείτε μου! 

—————————————————-
23/07/14 – Νεότερο Update!
 
Κάναμε την εγγραφή στο νηπιαγωγείο, γνωρίσαμε από κοντά τις δασκάλες, το χώρο, την απίστευτα ευγενική διευθύντρια και φύγαμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ακόμη δεν έχει τελειώσει ο παιδικός σταθμός βέβαια, αλλά περνάμε πολύ συχνά από το καινούριο σχολείο, και δείχνει να το περιμένει με μεγάλη προσμονή! Νεότερο post επί του θέματος θα υπάρξει μετά τα μέσα του Σπτέμβρη, που θα έχει αποκτήσει τις πρώτες του εντυπώσεις ως νηπιάκι πια…
 
Τη φωτογραφία την έχω αφήσει γιατί είναι τόσο παλιά που πλέον έχει ιστορική αξία…
Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Scroll Up
0 Shares
Share
Pin
Tweet
+1
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org