Ναι, σωστά διαβάσατε! Για το Σεπτέμβρη! Γιατί, τί είναι το άνοιγμα των σχολείων; Είκοσι μπάνια απόσταση! Και φυσικά, δεν θέλουμε να τρέχουμε τελευταία στιγμή, ούτε να στρεσάρουμε χωρίς λόγο τα παιδάκια μας (σκεφτείτε κι εκείνα που ξεκινούν τώρα τη σχολική τους πορεία…).  Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε με απλά βήματα να ετοιμαστούμε για την αλλαγή στο πρόγραμμά μας:

Το παιδικό δωμάτιο καταρχήν, πρέπει να είναι σωστά οργανωμένο – όπου σωστά σημαίνει με τρόπο που να εξυπηρετεί και εμάς και το παιδί. Αν ξεκινάει τώρα το νηπιαγωγείο ή το σχολείο, διαχωρίζουμε το χώρο του παιχνιδιού από εκείνον που θα ασχολείται με εργασίες κλπ. Το χώρο που το παιδί θα χρησιμοποιεί για να μελετήσει καλό είναι να τον φτιάξουμε σε συνεργασία με τον άμεσα ενδιαφερόμενο, θα του δώσει χαρά η συμμετοχή και θα αγαπήσει περισσότερο τη διαδικασία της μελέτης.

Αν το παιδί είναι ήδη σε σχολική ηλικία, το πιθανότερο είναι πως θα έχει αρκετή ύλη που πρέπει να ξεκαθαρίσετε. Κρατήστε όσα εφόδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη νέα χρονιά, αποθηκεύστε αυτά που έχουν συναισθηματική αξία, ανακυκλώστε όσα είναι φθαρμένα.

Photo by Corina
Photo by Corina

Μην βιαστείτε να αντικαταστήσετε πράγματα, πιθανότατα θα σας στείλει μια λίστα το σχολείο, σε αυτήν μπορείτε να προσαρμόσετε τη συγκεντρωτική λίστα με όσα θα χρειαστεί. Σε ό,τι καινούριο αγοραστεί ζητήστε τη γνώμη του παιδιού.

Αν και ακόμη είναι καλοκαίρι, εκμεταλλευτείτε τις εκπτώσεις για να αγοράσετε μερικά ρούχα ή παπούτσια που θα σας πάνε ως τα μέσα του φθινοπώρου, και αλλάξτε τα μεγέθη στα ρούχα της ντουλάπας.

Τώρα επίσης είναι μια καλή περίοδος να ετοιμάσετε μια λίστα για το κολατσιό του σχολείου αλλά και για το εβδομαδιαίο / μηνιαίο μενού του σπιτιού, μιας και οι ανάγκες θα είναι διαφορετικές. (Περισσότερα γι’ αυτό θα έχουμε στο επόμενο τεύχος).

Η αρχή του σχολείου σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή όχι μόνο στο καθημερινό πρόγραμμα της οικογένειας αλλά και στον τρόπο σκέψης.

Όσο πλησιάζει ο καιρός καλό είναι να αλλάζει η καθημερινή ρουτίνα του παιδιού και να αρχίσει να πλησιάζει το σταθερό πρόγραμμα των σχολικών ημερών.

Μπορεί μόλις να ξεκινάει ο Αύγουστος, αλλά κρατώντας αυτά κατά νου, το τέλος του μήνα και η επιστροφή από τις διακοπές θα μας βρει με λίγο ελαφρύτερο πρόγραμμα, πιο χαλαρούς και έτοιμους γι’ αυτή τη σημαντική αλλαγή!

 

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

4 Σχόλια

  1. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να το σκέφτομαι, αλλά πράγματι ο Σεπτέμβρης είναι λιγότερο από 20 μπάνια απόσταση!! Κι επειδή η οργάνωση είναι το παν (για εμένα τουλάχιστον που είμαι φαν) πρέπει να αρχίσουμε να ανασκουμπωνόμαστε!! Αχ!

    • Άστα, κι εμείς φέτος προετοιμαζόμαστε για Δημοτικό, οπότε πάμε για γερή αναδιοργάνωση… Καλό κουράγιο σε όλες μας!

  2. Elefteria Bogioglou Reply

    Κι εμείς ξεκινάμε Δημοτικό το Σεπτέμβρη κι έχω αρχίσει να τα σκέφτομαι όλα αυτά παρόλο που είναι ακόμη Αύγουστος. Το καλό είναι ότι έχω μια ιδέα του τι με περιμένει από την μεγάλη μου, αλλά και πάλι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, θα δούμε! Ευχαριστούμε πολύ Μαρία!

    • Εδώ λοιπόν, θα ανταλλάσσουμε απόψεις μετά το Σεπτέμβρη Ελευθερία… Να σου πω όμως, πολύ θα μου άρεσε να κάνεις ένα post για το πριν και το μετά, για παράδειγμα, τί ξεκίνησες πιστεύοντας ότι πρέπει να αγοράσεις και τί αποδείχτηκε ότι δεν χρειαζόταν. Ένα άγχος να πω ότι το έχω, μην καταλήξω να παίρνω δέκα σετ φόρμες και κανένα παντελόνι πχ.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up