Όταν φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο, θέλοντας και μη αρχίζει από γνωστούς και αγνώστους το κήρυγμα… Όλοι έχουν άποψη για το παιδί σου και όλοι ξέρουν το καλό του καλύτερα από εσένα…
Ναι, ναι και η μαντάμ στις κούνιες μπορεί να έχει άποψη φυσικά! Αυτή που έχει μεγαλώσει 3 παιδιά και 5 εγγόνια δεν ξέρει; Αν δεν ξέρει εκείνη ποιος ξέρει; Εσύ που είσαι πρωτάρα μάνα…; Και η γιαγιά σου έχει άποψη, γιατί στην κατοχή μεγάλωσε τα αδέλφια της… Αν δεν ξέρει εκείνη ποιός ξέρει; Εσύ;

Όλοι έχουν άποψη για ΟΛΑ!

Για το πως θα ντύσεις το παιδί σου, για το ποιό γάλα θα πιεί, για το πού και το πώς πρέπει να παίζει, για τα ρούχα που του πλένεις και τον τρόπο, για το πότε θα πάει βόλτα, πόσα γλυκά θα φάει κλπ, κλπ… Έχουν άποψη και γνώμη ακόμα και για το πότε ΠΡΕΠΕΙ ή δεν ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις ένα δεύτερο παιδί…! Αμέ! Αν δεν ξέρουν όλοι αυτοί, τότε ποιός ξέρει;;;; Εμείς οι πρωτάρες μάνες;
 
Δεν έχεις ιδέα πόσο τρελή με κάνουν όλα αυτά! Αυτό που όλοι έχουν άποψη για το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδί, που ξέρουν το καλό και το κακό του ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ παιδιού και τον τρόπο που θα μεγαλώσω το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδί…!
Μη!!!Δεν κάνει να το πας τέτοια ώρα στη θάλασσα!
Μη!!!Δεν κάνει να του δώσεις να φάει σοκολάτα!
Μη!!!Δεν κάνει να κάτσει κάτω στα χώματα!
Μη!!!Δεν κάνει να παίζει με την άμμο, θα κολλήσει  ψείρες!
 
Γιατί του φοράς αυτά τα παπούτσια; Χάθηκε ο κόσμος να του βάλεις τα μπλε;
Γιατί τον έχεις στη μαντίλα; Χάθηκε ο κόσμος να κάτσει στο καρότσι;
Γιατί δεν του πήρες το άλλο πάρκο και πήρες αυτό;
Γιατί πας το παιδί βόλτα πριν να 40ντίσει, τρελάθηκες;
Γιατί βγάζεις έξω το παιδί με τέτοιο κρύο;
Γιατί βγάζεις το παιδί με τέτοια ζέστη;
Γιατί πάτε στο camping; Είναι εκεί για παιδιά; Χάθηκε ο κόσμος να νοικιάσεις ένα δωμάτιο;
Γιατί τρώει αυτό το γιαούρτι; Να του παίρνεις αυτό….!
 
Οκ!!!! Το’πιασα!!!! Θα παραγγείλω ένα ωραιότατο γυάλινο κλουβί να τον βάλω μέσα, να μη πάθει τίποτα!!! Να μη κολλάει ψείρες, να μην είναι αγκαλιά μου, να μη κρυώσει, να μη τρώει σοκολάτες κλπ κλπ! Εκεί μέσα θα είναι και ασφαλής από την κακούργα μάνα του και φυσικά αποστειρωμένος!!!

Η τέλεια μάνα δεν υπάρχει!

Τέλεια μάνα δεν είμαι ούτε κι εγώ! Προσπαθούμε όμως βρε αδερφέ για το καλύτερο! Φυσικά και έχω κάνει κάνει λάθη, φυσικά και ρωτάω όταν δεν ξέρω ή δεν είμαι σίγουρη για κάτι. Δεν γεννήθηκα με manual μητρότητας!
Και στο κάτω-κάτω τι είναι λάθος και τι είναι σωστό;
Αυτό που εγώ θεωρώ σωστό για εσένα μπορεί να είναι λάθος και το αντίθετο…!
Άλλο να μου πεις τη γνώμη σου και άλλο να προσπαθείς να μου την επιβάλεις… Υπάρχει μία διαφορά…
 
Όταν γέννησα τον Κωνσταντίνο αν και πρωτάρα μάνα ήμουν και είμαι πολύ χαλαρή, ακόμα και σε θέματα που πίστευα πως δεν θα είμαι ψύχραιμη, χτυπήματα, αίμα, να πνιγεί κλπ…
Τον φέραμε σπίτι, τον είδε ο παιδίατρος και την ίδια μέρα το απόγευμα τον έβαλα στη μαντίλα(sling) και πήγαμε βόλτα. Αυτό κάναμε κάθε μέρα! Αυτό κάνουμε μέχρι και σήμερα και με κρύο και με ζέστη!
 
Πρώτη φορά που τον πήγα στο camping ήταν 4 1/2 μηνών με σκηνή! Φυσικά και είχα ρωτήσει τον παιδίατρο μας και είχα πάρει και δεύτερη γνώμη! Η απάντηση και των δύο;
“ΦΥΣΙΚΑ και να πας το παιδί camping!”
Είχα πάρει μαζί μου φαρμακάκια για κάθε περίπτωση και για τσιμπήματα.
Μας κοιτούσαν όλοι λες και ήμασταν UFO! Μόνο στους τουρίστες δεν κάναμε καμία εντύπωση…!
 
Θυμάμαι ακόμα μία κυρία που με είχε ρωτήσει “Μα πού το πας αυτό καλέ;;”

Την κοιτούσα καλά καλά….
 ” Αυτό είναι άνθρωπος! Και το έφερα διακοπές ΕΔΩ!”
 
Ενώ ο μικρός είχε κολικούς και τον έπιαναν κάθε μέρα 5:00-11:00 το βράδυ λες και είχε ρολόι, στο camping δεν είχε τίποτα!
Καθόταν στο πάρκο ή στο relax και χάζευε…. ήταν άλλο μωρό…!
 
Κάθε χρόνο πηγαίνουμε… Φέτος κλείνουμε 12 χρόνια…!
 
Και στο χώμα κυλιέται, και χαλίκια έχει βάλει στο στόμα του, και με την άμμο παίζει και στη θάλασσα καθόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ, και το ποδήλατο του κάνει εκεί μέσα με τα άλλα παιδιά!

Όχι δεν είμαι τρελή!

Δεν είμαι αναίσθητη! Φυσικά και τον προσέχω, και τον παρακολουθώ!
Και κάτω από την ομπρέλα κοιτάω να είναι, και καπέλο να φοράει και το αντηλιακό του, και να τον ξεπλύνω και όλα!
ΔΕΝ είμαι όμως ΠΟΤΕ όλη μέρα από πάνω του να τον πρήζω και να τον κυνηγάω!
 
Δεν έτρεξα ποτέ πίσω του ούτε τον παρακάλεσα να φάει από μωρό. Ήξερα πως αν πεινάσει έχει τρόπο να μου το δείξει και εδώ και αρκετό καιρό να μου το πει κιόλας!
 
Ναι, τον αφήνω να ζωγραφίζει με δαχτυλομπογιές από τότε που ήταν χρονιάρικο, να πασαλείβει τα πάντα! Με νεράκι φεύγει…..!
 
Θέλω να αισθάνεται ελεύθερος όσο μπορεί και να ανακαλύπτει!
Είναι πάνω απ’όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Έχει ανάγκες που έχω κι εγώ κι εσύ και όλοι!
 
Όχι, δεν άκουσα ΠΟΤΕ όλα τα “ΜΗ” και τα “ΓΙΑΤΙ”…! Δεν άφησα τίποτα και κανένα να με επηρεάσει στον τρόπο που μεγαλώνω το παιδί μου!
Ναι, έχω ρωτήσει τη γνώμη από πολλές μαμάδες και τις ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια τους, ναι, ρωτάω τον παιδίατρο μας όταν δεν είμαι σίγουρη για κάτι αλλά δεν ακολουθώ πάντα κατά γράμμα ότι μου λέει…

Έχω ένστικτο…

Ξέρω πάνω κάτω πότε μπορεί να κινδυνεύει το παιδί μου και πότε όχι!
Και να πέσει και να χτυπήσει είναι παιδί! Θα γίνει έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή… Ε… Και; Θα περάσει….!
 
Στη θάλασσα του αρέσει να κάθεται να παίζει εκεί που σκάει το κύμα! Οκ! Βάζουμε ομπρελίτσα από πάνω του και παίζει! Τι θες εσύ κυρία μου;;;;
Του αρέσει να μουλιάζει στη μέσα στο νερό! Τρελαίνεται για τη θάλασσα! Ποιο είναι το δικό σου πρόβλημα;
Δεν θέλει να φάει στις 11:00 τα φρούτα του, τι να κάνουμε τώρα;
Δεν θέλει να παίξει με παρέα, θέλει μόνος του! Δεν έχει αυτό το δικαίωμα;
Βαριέται, θέλει να ξαπλώσει! Ποιός σου είπε πως το παιδί κάτι έχει και είναι άρρωστο;
Δεν ήθελα να του βάλω το μπλε παπούτσι! Ποιό είναι το πρόβλημα;
Θέλει να είναι με το βρακάκι μεσ’το σπίτι! Τι θα πάθει;
Όχι δεν το ξυπνάω για να φάει!
 
Έλα εσύ στη θέση του κυρία μου!
Θα ήθελες να μην έχεις κέφια και να έρχομαι να κάθομαι δίπλα σου να σου μιλάω;
Θα ήθελες να ζεσταίνεσαι,να θέλεις να μείνεις με τα εσώρουχα και να μη σε αφήνω;
Θα ήθελες να πέφτεις ξερή από κούραση και να σε ξυπνάω για να φας;
Θα ήθελες να κάθεσαι στη θάλασσα και να σε σηκώνω με το έτσι θέλω να πάμε στη σκηνή ή στο δωμάτιο να σε κλείσω μέσα;
ΟΧΙ!!!! Δεν θα ήθελες, όπως δεν θα ήθελα κι εγώ!

Και τέλος πάντων σταματήστε να έχετε για όλα άποψη!

Η κάθε μαμά και ο κάθε μπαμπάς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους! Κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους!!!
Τα παιδιά έχουν τα κουμπιά τους που ΜΟΝΟ η μαμά και ο μπαμπάς τα ξέρουν!
 
Αν σου επέβαλα κι εγώ τη γνώμη μου, χωρίς να τη ζητήσεις κιόλας ΔΕΝ θα σου άρεσε καθόλου ΚΥΡΙΑ μου!

 

 
 
Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

32 Σχόλια

  • Καλά είμαι. Είμαι στο εξοχικό και κανω τα μπανάκια μου. τι μόνο δουλειές; όοοοοοοοχι! χαχαχα! Ελπίζω το Σεπτέμβρη που θα γυρίσω να τον πιουμε επιτέλους εκείνο τον καφέ που λέγαμε!

 1. πολυ σε παω Ελεαννα!!!μ’αρεσει που εισαι τοσο χαλαρο ατομο και δεν τρελαινεσαι!!ετσι περνατε ολοι καλα,ασε τους αλλους να σκανε!!!

  • Και σας παω βρε κοριτσια!!! Ναι ειμαι χαλαρη σε σημειο τρελας!!! Δεν μπορω να χαλιεμαι για τετοιες καταστασεις ουτε ομως και να μη λεω κουβεντα…!

 2. Πολύ συγχυσμένη σε ακούω!! Μην στεναχωριέσαι καλέ!! Και κυρίως μην δίνεις σημασία! Δεν μας φτάνει η δική μας αγωνία για το αν κάνουμε σωστά, πρέπει να ακούμε και την κάθε κυρα-τέτοια και τις βλακείες της;; Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Απλά πραγματικά, δεν αξίζει ούτε να ασχολείσαι… Θυμάμαι το πρώτο καλοκαίρι που η μεγάλη μου ήταν 1 έτους, το είχαν καταφάει το παιδί τα κουνούπια. Ό,τι κι αν έκανα, κουνουπιέρες, μπαιγκον, κρέμες εντομοαπωθητικές, τίποτα, το χαν κάνει κόσκινο το καημενάκι. Είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ τότε. Και μια μέρα που είχαμε πάει εκκλησία, έρχεται εκεί μια η οποία είναι ανύπαντρη και άτεκνη, αλλά κάποτε ήταν νταντά, και με αρπάζει απ΄ τα μούτρα : Καλά είσαι με τα καλά σου κοπέλα μου;! Πώς το άφησες το παιδί σου να γίνει έτσι;;;; Τόσα παιδιά έχουν περάσει από τα χέρια μου, ποτέ δεν τα αφησα έτσι! Δεν ντρέπεσαι;;; Καθόλου δεν προσέχεις το παιδί σου!! Εγώ αντί να τη βρίσω, έβαλα τα κλάματα. Δεν αξίζουν όμως ούτε το θυμό μας ούτε φυσικά, δάκρυα. Απαξίωση. Χαρείτε τη θάλασσα και το κάμπινγκ σας και μη δίνεις σημασία. Το αν είσαι καλή μαμά ή όχι δεν θα το κρίνει πάντως η μαντάμ στις κούνιες!! (φοβερή ατάκα, πολύ μου άρεσε!!)Φιλάκια!!! 🙂

 3. Κατερινα μου δεν τρελενομαι! Αλκα δεν μπορω να τις αφηνω κι ετσι…! Παντα δινω απαντηση για να κλεινω στοματα και να βαζω ορια…! Να κοιταει η καθε μανταμιτσα τα δικα της παιδια και οχι το δικα μας!

  • Ήμουν μικρή και ακόμα δεν είχα μάθει να απαντάω!!! 😉 Άστα!!! Και πολύ καλά κάνεις που απαντάς, είναι μερικές που πραγματικά, τους αξίζει ένας πάγος!! Φιλάκια!!!

 4. Θα συμφωνήσω μαζί σου σε πολλά. Εγώ είμαι γενικά άνθρωπος που θα ακούσω συμβουλές και που θα ζητήσω συμβουλές και πολλές φορές θα τις ακολουθήσω. Το βρίσκω πολύ υπερβολικό να θεωρεί κανείς ότι όλα τα ξέρει. Ακόμα και οι γιαγιάδες μες την υπερβολή τους πολλές φορές έχουν δίκιο. Συμφωνώ βέβαια μαζί σου στο ότι δεν πρέπει να επιβάλλουν την άποψή τους!
  Kathy by anthomeli

  • Δεχομαι και ζηταω φυσικα συμβουλες…! Αλλα οταν μου το επιβαλλουν κατι παθαινω..!

 5. καλα τωρα το διαβασα κ επειδη ετυχε στη περιπτωση που εχθες τα “ακουσαμε” με τον καλο μου για το τι γονεις ειμαστε (….) ηρθε κ εδεσε το ποστ αυτο! προσκυνω! τιποτα αλλο να πω!

  • Ε… Μα βρε Ζηνα μου δεν μπορω…! Φυσικα και τα λεω καταμουτρα εδω και πολυ καιρο και σε οποιον αρεσει! Πρεπει καποιοι ανθρωποι να μαθουν μεχρι που ειναι τα ορια τους και που τελειωνουν!

 6. Καλά τα λές! Μάλλον τα έλεγες! Εγώ ακολουθώ το σύστημα μπαινάκης βγενάκης! Τους αφήνω να λένε και κάνω αυτό που θέλω εγώ! Και με χαμόγελο μειλίχιο!
  Καλή Εβδομάδα!

 7. Ότι όλοι έχουν άποψη για όλα αυτό είναι αλήθεια, αλλά νομίζω το ζήτημα δεν είναι ότι έχουν άποψη, αλλά πως στην λένε την άποψή τους!!!
  Τις καλοπροαίρετες συμβουλές τις θέλουμε για να μαθαίνουμε…τις κακόβουλες τις γράφουμε!!!!!

 8. Αχ αυτοί οι Παντογνώστες! Έγραφα και εγώ για αυτούς πρόσφατα. Αυτους που ακόμη κι αν δεν σε ξέρουν πιστεύουν ότι μπορούν να εκφράσουν άποψη για το παιδί σου, για σένα και για τις γονεϊκές σου ικανότητες χωρίς δεύτερη σκέψη. Να μην μιλήσω τώρα άσχημα… Όχι, όχι, θα διατηρήσω τον καλό μου χαρακτήρα και δεν θα μιλήσω… Αλλά αν κάποιος ξέρει το καλύτερο για το παιδί σου, εεεε, αυτή είσαι εσύ και κανένας άλλος. Πες το όπως θές, αλλά, μπράβο σου Ελεάννα, έχεις την σωστή στάση!

 9. Αχ αυτοί οι Παντογνώστες! Αυτοί που θα σου πουν την γνώμη τους χωρίς δεύτερη σκέψη, ακόμη κι αν δεν τους ξέρεις. Το καλύτερο για το παιδί σου το ξέρεις εσύ και κανένας άλλο! Τελεια και παύλα!!!!!!

 10. Ευαίσθητη χορδή βρήκες Ελεάννα μου! Όταν γέννησα το Δημήτρη μου, βρέθηκα στη θέση σου από σχόλιο συγγενικού προσώπου (όχι εξ αίματος, αν με καταλαβαίνεις), κι έγινα έξω φρενών. Η απάντηση; “Το παιδί το μεγαλώνουν οι γονείς κι ο παιδίατρος!” Τέλος τα σχόλια από τότε. Το παιδί μια χαρά μπορεί να δείξει τί θέλει, άλλο αν κάνουν κάποιες ότι δεν βλέπουν. (από το link party του Μαμά … σε κρίση!)

  • Έτσι ακριβώς Μαρία! Δεν αφήνω κανένα να μου πει τι θα κάνω και πως θα το κάνω για το παιδί μου!Φυσικά σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ είχα θεματάκια αλλά τα ξέκοψα νωρίς νωρίς και όποιον άρεσαι….!

 11. Πόσο δίκιο έχεις σε πολλά!
  Ήρθα από το πάρτυ της Δέσποινας!
  Καλό Σαββατοκύριακο!

  • Καλως ηρθες Μαρια! Αστα τωρα γιατι φουντωνω και με οσα ακουσα και απο αυτους που τα ακουσα και δεν μπορω να τα βγαλω και στη φορα…

 12. Ελεάννα μου ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο πάρτυ μου! Τη γνώμη μου για την ανάρτησή σου την έχω γράψει! Μπαινάκης-Βγαινάκης!

 13. Ειναι πολυ κουραστικό να εχεις τις δικές σου αγωνίες,φοβίες πες το οπως θες για το μεγάλωμα του παιδιού σου και να εχεις και το καθε ενα πάνω απι το κεφάλι σου να ασκεί κριτική!!αν δε κ´ανεις το λαθος και επαληθευτούν σε αυτο που σου έχουν πει ,αυτο το “εγω στα λεγα”ειναι αρκετό να ανάψουν ολα τα κόκκινα λαμπάκια που διαθέτεις!!!

 14. Να αγιασει το στομα σου βρε Ελεαννα μου!!! Αυτο που ολοι αναταευονται ποσο μου τη δινει. Αλλα κι εγω δεν χαριζω…χαχαχαχα… πολλα φιλια

  • Πολύ καλά κάνεις Ελπίδα μου!!! Δεν είναι για να χαρίζεις…!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up