Πασχαλινά Τσουρέκια

Θα γευτείτε τα πιο υπέροχα Πασχαλινά Τσουρέκια!

Είδος Dessert
Κουζίνα Mediterranean
Χρόνος Προετοιμασίας 30 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 25 minutes
Αναμονή για φούσκωμα 3 hours
Συνολικός Χρόνος 55 minutes
Μερίδες 2 τεμάχια

Υλικά

  • 100 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 350 γρ γάλα φρέσκο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 10 γρ μαχλέπι (1 φακελάκι)
  • 5 γρ μαστίχα (1 φακελάκι)
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 24 γρ μαγιά σε σκόνη (3 φακελάκια)
  • 800 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκια (πχ. μωβ σακουλάκι Αλλατίνη)
  • 1 αυγό για επάλειψη

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα (σε πολύ χαμηλή φωτιά, ίσα ίσα να λιώσουν τα υλικά). Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις ετοιμαστούν.

  2. Χτυπάμε στο μούλτι το μαχλέπι μαζί με τη μαστίχα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά. Ρίχνουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε.

  3. Μεταφέρουμε σε ένα λεκανάκι για ζύμωμα, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα χέρια. Φτιάχνουμε μια μπάλα, χαράσσουμε ένα σταυρό, σκεπάζουμε με πετσέτα (ή ακόμη καλύτερα, μεμβράνη, χωρίς να ακουμπάει στη ζύμη όμως) και την αφήνουμε να διπλασιαστεί και να χαθεί ο σταυρός, για 1 με 2 ώρες.

  4. Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και κάνουμε 2 μεγάλες πλεξούδες ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε, ή 12 ίσα μέρη, για 4 πλεξούδες πιο μικρές.
  5. Αφήνουμε άλλη 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό από πάνω προσεκτικά και ψήνουμε στους 170οC για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Το καλό τσουρέκι θέλει μεράκι, φροντίδα και αγάπη στο ζύμωμα. Και με αυτά τα τσουρέκια σίγουρα θα εντυπωσιάσετε. Θα συνοδεύσετε όχι μόνο το πρωινό της Λαμπρής, αλλά και τον καφέ σας, θα τα δώσετε ως δώρα, και σίγουρα θα σας ζητήσουν κι άλλα.

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

5 Σχόλια

  1. εγώ κάνω την συνταγή του Παρλιάρου αλλά δεν μου βγαίνει λαστιχωτό…έτσι με ίνες…..και “μπαγιατεύει” μετά από μέρες…βέβαια είναι πολύ γευστικό και μυρωδάτο…
    Εσένα είναι καλύτερο από αυτό που περιγράφω??? Να το δοκιμάσω??

    • Σου λέω, εγγύηση! Έχεις και το e-mail μου αν δεν σ’ αρέσει, να με βρίσεις! Άσε που είναι τόσο νόστιμο που δεν θα μείνει μέρες… Έκανε ωραίες ίνες μέσα, κοβόταν υπέροχα… Σου δίνω ένα διήμερο ανά τσουρέκι…top. 😀 Αν την επιλέξεις τελικά τη συνταγή περιμένω να μου πεις εντυπώσεις! Αύριο μάλλον θα κάνω κι εγώ τα δικά μου. Φιλιά!

  2. χαχαχαχχαχ σιγά μη σε βρίσω!!!!!!!
    θα τα κάνω φιλενάδα!!!!
    Δεν ξέρω πότε….γιατί μπορεί να πάμε στο χωριό και τότε δεν θα κάνω…αλλά σίγουρα θα τα κάνω κάποια στιγμή και θα ανεβάσω ανάρτηση με φωτογραφίες που θα λέω σε όλους να κάνουν την συνταγή σου!!!!

    • Άντε, με το καλό αν πάτε! Όποτε τα κάνεις όμως περιμένω να μου πεις, κι αν σ’ αρέσουν, είναι της Ουρανίας, όχι δικά μου, εγώ μόνο δίνω τη συνταγή και παραέξω… Φιλιά!

  3. Pingback: Μπαλκόνι, γλάστρες κι αλλαγές

Write A Comment

Scroll Up
5 Shares
Share5
Pin
Tweet
+1
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org