Η  οργάνωση του ψυγείου και το πώς είναι τακτοποιημένο είναι σημαντικά για μία νοικοκυρά. Σαφώς δεν υπάρχει πάντα χρόνος και είναι πολύ πιο δύσκολο όταν υπάρχουν σπίτι παιδιά που αυτοεξυπηρετούνται.

Κάθε φορά ψωνίζω τόσα όσα χρειάζομαι. Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που έχουν, ας πούμε, «εμμονή» με τη στοίχιση. Θέλω να βλέπω τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο μου, να μην χρειάζεται να ψάχνω και να τραβάω πράγματα για να βρω όσα χρειάζομαι και φυσικά να είναι όλα τακτοποιημένα!

Ως μαμά με παιδί που αυτοεξυπηρετείται, προσπαθώ να προσαρμόσω τα πράγματα μέσα στο ψυγείο  ώστε να μπορεί και ο Κωνσταντίνος να βρίσκει αυτό που θέλει και να είναι στο ύψος του. Έτσι αποφύγαμε και τις «ζημιές».

Καθαριότητα

Μία φορά το μήνα κάνω μία καλή γενική καθαριότητα στο ψυγείο και μία φορά την εβδομάδα τσεκάρω για ληγμένα προϊόντα, τυχόν χαλασμένα λαχανικά και φρούτα ώστε να το κρατάω καθαρό και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να καταναλώσει ο μικρός κάτι που δεν πρέπει.

Για να αποφύγουμε ατυχήματα

Για να αποφύγουμε τα ατυχήματα, τα γυάλινα βάζα έγιναν παρελθόν και τα έχω αντικαταστήσει με πλαστικά καλής ποιότητας.  Καλώς ή κακώς, με ένα παιδί στο σπίτι μικρής ηλικίας είναι δύσκολο να έχεις το ιδανικό «στημένο» ψυγείο ενός περιοδικού, όσο και να το ζηλεύεις!

Πλαστικά συρτάρια

Τα πλαστικά extra συρταράκια έχουν βοηθήσει αρκετά ώστε να κρατάει όλη η οικογένεια (μπαμπάς και γιος περισσότερο) το ψυγείο τακτοποιημένο και καθαρό. Τραβάς και παίρνεις αυτό που θέλεις, ενώ γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή πού θα το βρεις!

Τα φάρμακα ΔΕΝ λείπουν ποτέ από το ψυγείο μας! Καθώς (όπως ξέρετε πολλές από εσάς) ο μικρός μου είναι «συλλέκτης μικροβίων» και την αρρώστια την έχει στο τσεπάκι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Χρόνος

Χρειάζομαι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά κάθε μήνα ώστε να καθαρίσω καλά το ψυγείο (συρτάρια και ράφια μαζί) και 5-6 λεπτά κάθε εβδομάδα να τσεκάρω τα προϊόντα, τα λαχανικά και τα φρούτα  που ίσως δεν έχουμε προλάβει να καταναλώσουμε.

Είναι βασικό!

Το ψυγείο είναι βασική συσκευή μέσα σε ένα σπίτι. Πρέπει να είναι πάντα καθαρό, τακτοποιημένο και λειτουργικό για όλη την οικογένεια.  Θέλω να μπορώ να το ανοίγω και να παίρνω αυτό που χρειάζομαι, ακόμη και με κλειστά μάτια. Το ίδιο πιστεύω και για τα ντουλάπια τις κουζίνας.

Κάποτε «στόλιζα» με διάφορες επιφάνειες τα ράφια του έτσι για τσαχπινιά! Τυχαία έμαθα από έναν τεχνικό πως έτσι δεν έχει την ίδια απόδοση. Καθώς μεγάλωνε ο μικρός ήθελα απλά να μπορεί να χρησιμοποιεί το ψυγείο με άνεση. Χωρίς να φοβάμαι αν θα πέσει κατά λάθος κανένα γυάλινο βάζο.

Επίσης, σταμάτησα να το «μπουκώνω» με πολλά πράγματα. Άρχισα να αγοράζω μόνο τόσα όσα χρειάζομαι. Πλέον με εξυπηρετεί γιατί έχω τον έλεγχο στο τι υπάρχει και σε τι έχουμε έλλειψη.

Ένα τακτοποιημένο και καθαρό ψυγείο λοιπόν, με όλα όσα χρειάζεσαι και τίποτα περιττό. Αυτόματα γίνεται πιο απλή η οργάνωσή του και η ζωή σας πολύ πιο εύκολη!

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

4 Σχόλια

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up