«Ο τοίχος της καλοσύνης» είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να πάει το μυαλό σου. Ένας τοίχος γεμάτος αγάπη και καλοσύνη για τον συνάνθρωπο μας. Αν δεν γνωρίζεις  τι ακριβώς είναι θα σου εξηγήσω αμέσως!

Πολλές φορές θα έχετε δει έξω από κάδους σκουπιδιών σακούλες με τρόφιμα ή ταπεράκια, αλλά ακόμα και ρούχα που γράφουν :

«Καθαρό φαγητό» .

Το ίδιο έκανα και κάνω κι εγώ καθημερινά. Το θέμα όμως ΔΕΝ είμαι εγώ ούτε η καλή μου πράξη… Το θέμα είναι η κινητοποίηση εκατοντάδων ανθρώπων και η εξαιρετική ιδέα και πράξη τους!

Όλα άρχισαν από την ομάδα του facebook

via
via

«Ο τοίχος της καλοσύνης» στη Λάρισσα. Στη συνέχεια η μία ομάδα ακολουθούσε την άλλη σε πάρα πολλές περιοχές και αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο!

Τι είναι όμως «Ο τοίχος της καλοσύνης» ;

Ο βασικός στόχος είναι να φύγουν οι σακούλες με τα τρόφιμα, τα ρούχα , τα παιχνίδια κλπ, από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα αξιοπρεπές μέρος όπου θα μπορούν άλλοι συνάνθρωποι μας που τα έχουν ανάγκη να τα παίρνουν από εκεί.

Έτσι πρώτη η ομάδα της Λάρισας τοποθέτησε ξύλινες κρεμάστρες σε διάφορες γειτονιές της πόλης και πρώτα απ’ όλα στις γειτονιές των ενεργών μελών της ομάδας. Στόχος είναι να διαδοθεί η ιδέα και να τοποθετηθούν οι κρεμάστρες με «καθαρό φαγητό» σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά και σε άλλες πόλεις!

Την ιδέα άρχισαν να αγκαλιάζουν σε χρόνο μηδέν και άλλες πόλεις και να δημιουργούνται και άλλες ομάδες στο facebook .

via
via

Τα παιδιά στο facebook γράφουν συγκεκριμένα:

Η ομάδα του «ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, βρείτε ένα τοίχο στη γειτονιά σας και στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονιά σας ακόμη μια κρεμάστρα για “καθαρό φαγητό”.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο σημείο στη γειτονιά σας, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακουλίτσα με καθαρό φαγητό σε κάποια άλλη κρεμάστρα και να διαδώσετε την ιδέα σε φίλους σας, σε γείτονες σας, ώστε καμία κρεμάστρα και κανένας «ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» να μην μείνει χωρίς “καθαρό φαγητό”.

Ο «ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» είναι μια αυθόρμητη κίνηση μιας παρέας ανθρώπων της πόλης μας και γεννήθηκε από την ανάγκη μας για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. »

 Η ιδέα μου άρεσε πολύ! Πάρα πολύ και ενώ σκεφτόμουν να φτιάξω μία ομάδα στη δική μου περιοχή χάρηκα που είδα άμεσα πως ήδη την είχαν φτιάξει άλλα παιδιά! Το μόνο που έχω να κάνω τώρα είναι να βγω κι εγώ μαζί τους και να τοποθετήσω κρεμάστρες! Και αυτό θα το κάνω άμεσα!

Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο χάρτη που έχουν φτιάξει εδώ και αν σας ενδιαφέρει η ιδέα τους απλά να ακολουθήσετε το σπουδαίο αυτό έργο τους!

Δεν έχει να κάνει με εμένα ή με εσένα… Έχει να κάνει με όλους μας το θέμα! Είναι ένα λεπτό σημείο αυτό στη ζωή μας που αφορά όλους μας για ένα καλύτερο αύριο!

Αυτό που εσύ κάθε μέρα έχεις δεδομένο για κάποιους συνανθρώπους μας ΔΕΝ είναι! Αυτό σημαίνει πραγματικά «νοιάζομαι», αυτό σημαίνει πραγματικά «μοιράζομαι» .

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι εκεί έξω που είναι άστεγοι και άλλοι που δεν είναι ΑΛΛΑ έχουν βασικές ανάγκες που απλά ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν. « Ο τοίχος της καλοσύνης» είναι για όλους εκείνους τους ανθρώπους.

Εγώ προσωπικά θέλω πραγματικά να συγχαρώ όλους αυτούς τους ανθρώπους που κινητοποιούνται , που έκαναν πράξη την ιδέα τους και που πάνω απ ‘όλα σκέφτονται και πράττουν ανθρώπινα και με αγάπη!

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

4 Σχόλια

  1. Εξαιρετική ιδέα! Εγώ μπήκα στην ομάδα της Αθήνας και καλώς εχόντων το επόμενο ΣΚ συντονιζόμαστε για να μπουν και οι πρώτες κρεμάστρες στην Πρωτεύουσα. Απλώς είναι λυπηρό που αυτά γίνονται για άλλη μια φορά από το υστέρημα των ανθρώπων και δεν υπάρχουν ως κομμάτι ενός κοινωνικού κράτους.

    • Κι εγώ στην ομάδα της περιοχής μου.Μάγδα μου αυτό είναι μεγάλη κουβέντα!!! Τουλάχιστον υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω ευτυχώς…αν περιμένουμε από το κράτος άστα να πάνε….

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up