Το εφιαλτικό για κάθε γονιό σενάριο: είναι παρέα με το παιδί, ώσπου ξαφνικά, δεν είναι. Το παιδί αποπροσανατολίστηκε; Μπερδεύτηκε; Δυσκολεύεται να μας βρει; Σίγουρα θα είναι τρομαγμένο! Δεν θα σκεφτεί να μείνει εκεί που είναι, σίγουρα θα αρχίσει να περπατάει, πηγαίνοντας ποιος ξέρει προς τα που. Και τί θα σκέφτεται τώρα; Που βρίσκομαι; Έχω χαθεί. Από ποιον να ζητήσω βοήθεια; Πως θα με βρουν; Πως θα δω που βρίσκομαι;

Οι μαθητές τεσσάρων σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας (ΕΠΑ.Λ. Κάτω Κορακιάνας, Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών, 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας και 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας), σκεπτόμενοι κάπως έτσι δημιούργησαν σε συνεργασία την εφαρμογή NEVER LOST, με αποκλειστικό στόχο να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά και τους γονείς της Ελλάδας.

oopsblogara-never-lost-the-app

Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ή tablet, με την οποία ένα παιδί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί με 2 μόνο κινήσεις (2 κλικ) να καλέσει έναν τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα SMS, να δει τη θέση του στο χάρτη, να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή να στείλει το χάρτη της θέσης του. Ιδιοφυές; Απόλυτα.

Αν και τα δικά μας παιδιά ακόμη δεν είναι σε ηλικία που έχουν δικό τους τηλέφωνο, αυτή η πρωτοβουλία δεν μπορούσε παρά να μας προκαλέσει μόνο θετική εντύπωση! Αν τα δικά σας παιδιά χρησιμοποιούν κινητό ή βρίσκονται έστω και για λίγο μόνα τους στο δρόμο, και θέλετε να έχετε ακόμη μια δικλείδα ασφαλείας, κατεβάστε την εφαρμογή NEVER LOST – the app από το Google Play Store, εγκαταστήστε την στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού σας και εξηγήστε του πώς θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί.

Λίγα λόγια για την ομάδα εργασίας:

Το ΕΠΑ.Λ. Κάτω Κορακιάνας εργάστηκε και έφτιαξε το Design της Εφαρμογής και την Ιστοσελίδα της. Το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών, το 2ο και 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας ασχολήθηκαν με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση της Εφαρμογής στο App Inventor.


Την εφαρμογή αυτή δεν τη γνώριζα προσωπικά, παρόλο που υπάρχει πάνω από ένα χρόνο ήδη. Θεώρησα πως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να την προβάλουμε γιατί δεν ακούμε συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών και δράσεις μαθητών. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

6 Σχόλια

    • Έτσι νομίζω κι εγώ, το δοκιμάζω στο δικό μου κινητό τώρα!

  1. Έξυπνη εφαρμογή και χρήσιμη. Βέβαια όντως για τα πολύ μικρά παιδιά που δεν έχουν τηλέφωνο ίσως θα μπορούσε να βρεθεί μια εναλλακτική επιλογή. Μπράβο στους μαθητές που σκέφτηκαν και υλοποίησαν αυτή τη δουλειά Μαρία αλλά και σε σένα που αναδεικνύεις το θέμα.

    • Καλημέρα Ελευθερία μου! Για τα πολύ μικράκια μας υπάρχουν τα βραχιολάκια CallMom, επίσης εξαιρετική κίνηση, τουλάχιστον να υπάρχει άλλη μια δικλείδα ασφαλείας…

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up