Τί κάνετε όταν πρέπει να πάτε κάπου και δεν μπορείτε να πάρετε τα παιδιά μαζί; Αν υπάρχει συγγενής ή φίλος και μπορεί να σας εξυπηρετήσει, καλώς. Αν δεν υπάρχει όμως; Πόσες φορές άραγε βρεθήκατε σ’ συτή τη θέση;
Κάπως έτσι, πριν από λίγες μέρες, δεν θα μπορούσα να έχω συνεχώς μαζί το Ραφαήλ – ο Δημήτρης θα ήταν στον παιδικό εκείνη την ώρα. Από την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν άρχισε η αναζήτηση εναλλακτικής λύσης. Και πολύτιμος βοηθός σ’ αυτή την αγχωτική διαδικασία ήταν η Nannuka.

Εκείνο που έκανε τη διαφορά ήταν η προσωπική επαφή. Μέσα από το site της Nannukaβρήκα δυο κοπέλες με πιο ειδικευμένες γνώσεις, που προσωπικά έκρινα ότι θα ήταν οι καταλληλότερες για να περάσουν χρόνο με τα παιδιά μου. Και των δύο το πρόγραμμα όμως ήταν γεμάτο, άρα αδύνατο το ραντεβού για μια πρώτη συνάντηση.
Ενώ σκεφτόμουν τι θα κάνω, και το πιθανότερο σενάριο ήταν να πάρω το μικρούλη μαζί μου, με πήρε τηλέφωνο η Μαρία. Και μετά τις πρώτες συστάσεις, μου λέει ότι είδε ότι ήταν κάτι επείγον, ότι είχαμε συγκεκριμένες απαιτήσεις κλπ, και καταλήγει στο ότι έψαξε η ίδια και βρήκε μια ειδικό που καλύπτει τις ανάγκες μας και είναι διαθέσιμη, και μήπως θέλουμε να τη γνωρίσουμε;
Ενθουσιάστηκα. Όχι μόνο γιατί μπορεί να βρισκόταν λύση, αλλά γιατί μιλούσα με μια κοπέλα νέα, που μου μιλούσε κι “έβλεπα” το χαμόγελό της, που ήταν τόσο θετική και πρόθυμη, και μάλιστα, σε χρόνο προσωπικό της, όχι ώρα γραφείου.
Κλείνουμε λοιπόν το ραντεβού, κι έρχεται η ειδικός. Εδώ με περίμενε η δεύτερη έκπληξη. Μια εξαιρετική κοπέλα, η Ε., χαμηλών τόνων, που μέσα σε λίγα λεπτά αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες των δύο αγοριών και τις διαχειρίστηκε με λεπτότητα. Εντάξει λέω ως εδώ, για να δούμε και στην πράξη πώς θα είναι.
Η επόμενη μέρα ήταν η μέρα που χρειαζόταν να μείνει με το μικρούλη μου, και καταλαβαίνετε ότι το άγχος έφτανε στα ύψη. Πρώτη φορά που θα έμενε με κάποιον που δεν τον γνώριζε πολύ καλά, είναι μόλις 2,5 χρονών και δεν μιλάει ακόμη καλά. Πώς θα συνεννοούνταν λοιπόν μαζί της, και πώς θα καταλάβαινα εγώ αν η Ε. τελικά δεν ήταν η σωστή για μας;
Θα σας περιγράψω μόνο αυτό το μικρό συμβάν. Ενώ έλειπα, κάλεσα την Ε. στο κινητό της για να μην το σηκώσει ο Ραφαήλ. Κι ενώ μιλούσαμε, τον ακούω όλο χαρά να της φωνάζει “Έση, (δεν μιλάει καλά είπαμε) κελ, κελ, κελ!!!”. Έλα, έλα, έλα! Δεν χρειάστηκα άλλο για να πειστώ αν  περνούσε καλά ή όχι…
Στην επιστροφή στο σπίτι πήρα και το Δημήτρη από τον παιδικό σταθμό. Με ρώτησε πού είναι ο αδερφός του και στην απάντησή μου ότι ήταν στο σπίτι με την κυρία Ε. με περίμενε άλλη έκπληξη! “Πάμε γρήγορα μαμά, δεν θέλω να χάσω το μάθημα της κυρίας Ε.!”.
Έλα;;; Πώς το είπες αυτό, ξαναπές το;;;

Όταν δε την είδε, έτρεξε να την αγκαλιάσει, κούρνιασαν και τα δύο στα πόδια της, κι έγειραν τα κεφαλάκια τους να ξεκουραστούν πάνω της! Μιλάμε για μια κοπέλα που την γνώρισαν ο ένας για μία ώρα κι ο άλλος για λίγες περισσότερες, ναι;

Image credit : Some rights reserved by D Sharon Pruitt
Ο Ραφαήλ ήταν όλο ενθουσιασμό για την υπόλοιπη μέρα με όσα είχαν φτιάξει μαζί, με τα παραμυθάκια που διάβασαν, μέχρι το βράδυ έλεγε στο μπαμπά του για τους ήρωες των ιστοριών. Την επόμενη μέρα με ξαναπήρε η Μαρία τηλέφωνο για να δει πώς πήγε το ραντεβού μας. Ειλικρινά, δεν είχα λόγια για να την ευχαριστήσω. Όχι μόνο για τον κόπο της, αλλά κυρίως γιατί αξιολόγησε πολύ σωστά την κατάσταση και επέλεξε να προτείνει τον καταλληλότερο άνθρωπο στη δεδομένη στιγμή, για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Έμαθα νωρίς να έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ένστικτο των παιδιών μου. Έκριναν σωστά και καταλάβαιναν ποιοί τους πλησίαζαν με αγάπη και θετική διάθεση και ποιοι όχι. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί λοιπόν να φροντίσει τα αγόρια μου κάποιος εκτός από μένα, ξέρω ότι θα είναι σε καλά χέρια!
Πραγματικά πιστεύω ότι τα κορίτσια που έφτιαξαν και οργάνωσαν τη Nannuka έκαναν εξαιρετική δουλειά. Και χαίρομαι ειλικρινά που είχα την ευκαιρία να τις γνωρίσω στις Ψηφιακές Γειτονιές πέρυσι και φέτος (ίσως λίγο καλύτερα την Κατερίνα, χωρίς να μεροληπτώ) γιατί με βοήθησε να εμπιστευθώ στην κρίση τους. Όπως και να το κάνουμε, δεν αφήνουμε το πολυτιμότερο κομμάτι της ζωής μας με κλειστά μάτια σε κάποια τυχαία χέρια…
Όσες βρεθήκατε κάποια στιγμή στη θέση μου… υπάρχει μια Nannuka και για σας! Ψάξτε, κοιτάξτε με προσοχή, ζητήστε βοήθεια αν χρειαστεί (θα σας δοθεί απλόχερα!), είναι βέβαιο ότι υπάρχει κάποιος ειδικός που θα καλύψει τις ανάγκες σας!
– Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το post δεν είναι διαφημιστικό. Είναι η προσωπική μου εμπειρία και οι απόψεις μου αποκλειστικά και μόνο. –

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

4 Σχόλια

  1. Μαράκι και εγώ όπως ξέρεις μετακόμισα πριν λίγο καιρό στην Αθήνα και δεν έχω τριγύρω μου τους δικούς μου να μου κρατήσουν τα παιδιά αν χρειαστεί κάτι επείγον..είμαι πολύ επιφυλακτική σε όλο αυτό..αλλά η εμπειρία σου αρχίζει να μου αλλάζει λίγο τις σκέψεις μου..ίσως να τους τηλεφωνήσω κάποια στιγμή..

    • Αγαπημένη μου, σου απαντώ ως κυριολεκτικά στην ίδια θέση, επί 24ώρου μαζί με τα παιδιά. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, μπορείς να έχεις απολύτως περιορισμένο το ρίσκο να μην ταιριάξει η όποια επιλογή με τα αστεράκια σου. Η γνώμη μου; Μπες, κάνε ένα προφίλ, δες τί δυνατότητες υπάρχουν, τί επιλογές έχεις, και αχρείαστο να σου είναι… μπορείς πάλι αν θες να ζητήσεις ενόσω είσαι κι εσύ στο σπίτι, να έρθει για όσο χρόνο κρίνεις η όποια κοπέλα, και να αναλάβει τη δημιουργική τους απασχόληση, για να δεις, είναι τα παιδιά έτοιμα για μια μικρή αλλαγή; Ειλικρινά, αν δεν ήμουν εντελώς ικανοποιημένη, δεν θα το έγραφα το post, όπως επίσης θα έγραφα και το όποιο αρνητικό αν υπήρχε.

      Σας φιλώ στα μαγουλάκια!

    • Βέρα μου, σου εύχομαι να βρεις την κοπέλα που θα σας ταιριάξει απόλυτα! Φιλιά!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up