Ένας από τους κυριότερους λόγους που λατρεύω το φθινόπωρο είναι τα μήλα. Σαν φρούτο, γλυκό, μαρμελάδα, κομπόστα, λικέρ ή ποτό, τα μήλα είναι υπέροχα! Κι όσο περισσότερο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο περισσότερο αποζητώ ζεστά, σιροπιαστά, μυρωδάτα γλυκά με μήλα.
 
Ψάχνοντας για καινούριες συνταγές λοιπόν
(γιατί πόσες φρουτόπιτες να φάνε πια κι αυτά τα παιδιά;;;;) βρήκα αυτήν εδώ την υπέροχη συνταγή από την Lulu the baker. Και φυσικά, αφού πήρα την άδειά της, σας την αναδημοσιεύω μεταφρασμένη με μεγάλη μου χαρά, γιατί τη δοκίμασα και είναι συναρπαστικά απλή και τόσο νόστιμη!
 
Χρειαζόμαστε λοιπόν :
 
2 μεγάλα μήλα (πράσινα, ριγέ ή κόκκινα, όπως σας αρέσουν)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι βανίλια (έβαλα σε υγρή μορφή, όχι σκόνη)
Τί κάνουμε :
Καθαρίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά (εμένα φτάνει ως το 9 το μάτι, το έβαλα στο 8 αρχικά) μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα. Ανακατεύουμε συχνά και τα αφήνουμε για περίπου 5 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα (τα δικά μου μήλα ήταν λίγο σκληρά, τα άφησα γύρω στα 9 λεπτά). Τα βγάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με τη βανίλια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.  
 
Εγώ τα δοκίμασα πάνω σε κρέπα, με μια μπάλα παγωτό κρέμα δίπλα. Μμμμμ… και μόνο στη θύμηση λιγώνομαι! Ελπίζω να τη δοκιμάσετε και να σας αρέσει το ίδιο!


 
Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Scroll Up
0 Shares
Share
Pin
Tweet
+1
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org