Μια συνταγή τόσο απλή και τόσο γευστική! Ποιός δεν έχει δοκιμάσει καριόκες; Ευκαιρία είχαμε την Κυριακή να τις φτιάξουμε πάλι. Το μείγμα μπορούμε επίσης να το κάνουμε και τρουφάκια, με όποια επικάλυψη θέλουμε (σκόνη κακάο, τρούφα, κουβερτούρα, ζάχαρη άχνη κλπ). Είναι το γλυκό που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο, δεν θα σε απογοητεύσει – εφόσον τα υλικά είναι καλής ποιότητας και σου αρέσει η σοκολάτα!


Πάμε για τα υλικά!

650 γρ. καρυδόψιχα
2 – 3 φρυγανιές τριμμένες
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
2 κουβερτούρες
1 βανίλια
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 φλιτζ. λικέρ βύσσινο ή κονιάκ

Και αμέσως η εκτέλεση!

Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπαιν μαρί και τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια ώσπου να γίνουν σιρόπι. Χτυπάμε το καρύδι ώσπου να γίνει τρίμμα και ανακατεύουμε με το γαρύφαλλο και την κανέλα. Έπειτα τα προσθέτουμε στο σιρόπι και σβήνουμε με το ποτό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, αδειάζουμε σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. (Εγώ έφτιαξα δύο μπαστουνάκια, για να μην γίνουν πολύ μεγάλες οι καριόκες).

Βάζουμε στο ψυγείο, ιδανικά για ένα βράδυ. Κόβουμε σε φετούλες πάχους ενός εκατοστού περίπου και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα ώσπου να κρυώσουν και καλό θα ήταν να μπουν ξανά σε ψυγείο. Κόβουμε αλουμινόχαρτο σε τετράγωνα κομμάτια, τυλίγουμε μία μία τις φετούλες μας … και έτοιμο το κέρασμα!

Βγαίνουν με αυτά τα υλικά περίπου 50 καριόκες (από τις οποίες φάγαμε την ίδια μέρα τις μισές). Για του λόγου το αληθές…

 
Η όλη διαδικασία στο σύνολο χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα (μαζί με το τύλιγμα, χωρίς το πάγωμα στο ψυγείο). Είναι τόσο εύκολη που θα την φτιάξετε ξανά και ξανά, και πάντα με το ίδιο υπέροχο αποτέλεσμα! Η γεύση είναι τόσο λεπτή, το άρωμα του λικέρ μένει στην επίγευση, η σοκολάτα που λιώνει είναι πειρασμός…
Αν δοκιμάσετε τη συνταγή περιμένω τις εντυπώσεις σας! Αν έχετε διαφορετική συνταγή πείτε μου, θα χαρώ να τη δοκιμάσω!
Φιλάκια!
Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

16 Σχόλια

  1. HappyMum Angie Reply

    Τις λατρεύω και δεν έχω φτιάξει ποτέ! Ήρθε η ώρα να τις δοκιμάσω!!

  2. Αγαπημένο γλυκό, το πεθαίνω για την ακρίβεια! Αγοράζουμε πολύ συχνά από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μας! Μαράκι κρατάω τη συνταγή σου…όταν την εκτελέσω θα σου πω τις εντυπώσεις μου! φιλιά

  3. Ωχ τί μας κάνεις τώρα;;; ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ για καριόκες! Και ήδη έχω προγραμματίσει 100 γλυκά για τις γιορτές, αλλά λέω να τις δοκιμάσω..Και θα λέω ότι τις ετοιμάζω για να κεράσω τον κόσμο… 😉

  4. Φαίνονται πεντανόστιμες! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!

  5. Εγώ πάντως που δοκίμασα με τον άντρα μου μουγκανίζαμε όση ώρα τρώγαμε!Είναι ΑΠΙΘΑΝΕΣ και φυσικά θα δοκιμάσω να φτιάξω!!!

    • Κι εγώ Ελένη τις έχω προγραμματίσει για την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα! Είναι λες κι έχουν άλλη γεύση τότε!

  6. Άνετα μπορώ να ζω μόνο με καριόκες!!!!!!!!! Κόλαση!!!! (από το πάρτυ της Μάχης ερχομαι)

  7. Καλά σοβαρά μιλας; Είναι τόσο ευκολο; Α θα δοκιμαστεί γιατί έχουμε και πολλές ονομαστικές γιορτές να έρχονται!

    • Είδες;;; Κι εγώ όταν τις έφτιαξα δεν το πίστευα!

  8. αγαπημενο γλυκο που δε σταματας μονο σε ενα! ευχαριστω για τη συνατγη!

    • Χαίρομαι που σου αρέσει, ελπίζω και η γεύση να σε αφήσει ευχαριστημένη!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org