Η πρώτη μέρα κύλησε όπως φανταζόμουν και ήλπιζα: Υπέροχα. 

Ξυπνήσαμε πολύ πρωί, ετοιμαστήκαμε όλοι μαζί, ρούχα και τσάντες έτοιμα αποβραδίς και σιγά σιγά ξεκινήσαμε όλοι το πρόγραμμά μας. Φιλάκια, αγκαλίτσες, κι ένας κόμπος στο στομάχι.

Καινούρια αρχή. Κι αν δεν του αρέσει; Κι αν δεν θέλει να καθήσει; Κι αν δεν τα πάει καλά με τα άλλα παιδάκια; Κι αν… ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΑΜΑ, μας αγχώνεις όλους! Μια χαρά πήγαν όλα τελικά. Και τις φωτογραφίες μας βγάλαμε, και με τα παιδάκια έπαιξε, και το χεράκι έδωσε στις δασκάλες του όταν τις γνώρισε, και αγκαλίτσα χάρισε στη μία απ’ αυτές με το που την είδε.“Ελάτε σε δυο ωρίτσες να τον πάρετε”. Έκαναν ό,τι μπορούσαν να με καθησυχάσουν οι κοπέλες. Βγήκα έξω και τα χέρια μου έτρεμαν, το στομάχι μου γύριζε γύρω γύρω. Και να πεις ότι δεν ξαναπέρασα προσαρμογή; Άσε, μην τα θυμάμαι καλύτερα. Ο Δημήτρης μέσα μια χαρά, να παίζει, κι εγώ να είμαι απέξω, στο απέναντι πεζοδρόμιο (μη δώσω και στόχο τρομάρα μου) και να κλαίω που άφησα το παιδί μόνο του. Ομφάλιος λώρος, όχι αστεία…

Έκανα λοιπόν σήμερα μια μεγάλη βόλτα με τον έτερο Καππαδόκη (βλέπε Ραφαήλ), γύρισα σπίτι και του αφιέρωσα όλο το χρόνο και την προσοχή μου κι ένιωσα ευτυχισμένη. Με κοίταζε και μου γελούσε σαν να μην υπήρχε τίποτα άλλο γύρω. Είμασταν αγκαλίτσα πάνω στο κρεβάτι και η αλήθεια είναι πως ενώ κοιτούσα μέσα στα μάτια του, ένιωθα ότι εκεί μέσα βρίσκεται ο κόσμος όλος… Τόση ευτυχία από μια τόσο μικρή αγκαλιά…

courtesy of thaikrit

Πέρασε η ώρα, πήγαμε να πάρουμε το Δημητράκη. Κατάκοπος και σκονισμένος, χαρούμενος, ομιλητικός, ζήτησε να πάμε μια βολτίτσα και φυσικά του έκανα το χατήρι. Η υπόλοιπη μέρα μας πέρασε θυμίζοντας τις οικογένειες των διαφημίσεων. Αγκαλίτσες, φιλάκια, χαδάκια, παιδικά στην tv και γέλια. Αργά το απόγευμα φάνηκε η κούρασή τους.

courtesy of arztsamui 

Κι έτσι πέρασε η πρώτη μας μέρα στον παιδικό… Μ’ αυτή την εικόνα και τη γλυκειά γεύση της ευτυχίας σας καληνυχτίζω. Είμαι μια περήφανη μάνα σήμερα, περισσότερο από χθες.

Υ.Γ. Εσείς που ξεκινήσατε σήμερα, πώς περάσατε; Ήταν ίδιο το άγχος σας; Είχατε εύκολη προσαρμογή; Περιμένω με χαρά τις εμπειρίες σας!

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.

Scroll Up