Σας έχω ξαναγράψει πως τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά για να είναι ευτυχισμένα! Έτσι κι εμείς… Με ελάχιστα υλικά φτιάξαμε το δικό μας ποδοσφαιράκι εύκολα και απλά!

Χάρτινες κούτες VS Κρίμα στα λεφτά που δώσαμε!

Έχω παρατηρήσει πως τα αυτοσχέδια παιχνίδια αρέσουν περισσότερο στον Κωνσταντίνο. Παιχνίδια απλά, όπως μια χάρτινη κούτα, που, ρίχνοντας μία πρώτη ματιά αναρωτιέσαι, πώς μπορεί να παίζει τόση ώρα μ’ αυτήν; Και κλαις τα λεφτά που έδωσες για μία φιγούρα Spiderman για παράδειγμα.

Το ποδοσφαιράκι μας

Ένα μεσημέρι το μάτι μου έπεσε τυχαία σε αυτή την εύκολη κατασκευή και αμέσως σκέφτηκα πως είχα βρει το τέλειο παιχνίδι για τον Κωνσταντίνο και την ξαδέρφη του! Πραγματικά, είχα δίκιο γιατί σχεδόν όλο το απόγευμα έπαιζαν και φυσικά αποφύγαμε τα μικρά τους καβγαδάκια! 😉

diy football

Τί χρειαστήκαμε για να το φτιάξουμε

Στην πραγματικότητα δεν είχα όλα τα υλικά (τουλάχιστον αυτά που ήθελα) και άρα αυτοσχεδίασα με ό,τι είχαμε στο σπίτι. Έτσι χρησιμοποιήσαμε :

  • 1 κουτί από παπούτσια
  • Μαρκαδόρους
  • 10 ξύλινα μανταλάκια
  • Χάλκινες ψιλές βέργες
  • Πηλό
  • Το κόκκινο κέρινο περιτύλιγμα από γνωστά τυράκια για μπαλάκι

(Τις χάλκινες βέργες τις είχε ο μπαμπάς μας. Αν δεν έχετε, και τα ξύλινα καλαμάκια κάνουν καλή δουλειά!)

Πως το φτιάξαμε

Τα παιδιά επέλεξαν να είναι κίτρινο το εξωτερικό μέρος του γηπέδου τους (το κουτί από τα παπούτσια). Στη συνέχεια κάναμε τρύπες και περάσαμε τις χάλκινες βέργες. Για τελείωμα, για να μην χτυπήσουν, έφτιαξα από πηλό μικρά μπαλάκια και έτσι έμειναν και οι βέργες σταθερές στη θέση τους. Χρωματίσαμε 5 ξύλινα μανταλάκια κόκκινα και 5 μπλε και έτσι κάπως φτιάξαμε τις 2 ομάδες. Ανοίξαμε στις δύο άκρες του κουτιού δύο ορθογώνιες τρύπες για τέρματα, και τέλος, με το κόκκινο κέρινο περιτύλιγμα φτιάξαμε ένα μικρό μπαλάκι.

Το παιχνίδι αρχίζει!!!

Αφού τελειώσαμε την (πρόχειρη) κατασκευή μας, τα παιδιά έβαλαν κάτω το υποτιθέμενο ποδοσφαιράκι και άρχισαν τα γέλια! 😀

Δεν θέλει πολλά ή δυσέβρετα υλικά… Φαντασία θέλει!

Αν και δεν έγινε όπως ακριβώς θα ήθελα, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο! Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τρελά το παιχνίδι!

Δεν έχει σημασία η χρηματική αξία πάντα, κάτι τέτοια παιχνίδια είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Η καλή διάθεση μετράει! Τα παιδιά έχουν φαντασία αρκετή και δίνουν αξία σε ό,τι φτιάχνεται με αγάπη! 😉

Εσείς δοκιμάζετε να φτιάξετε παιχνίδια μόνες σας; Δώστε μας κι άλλες ιδέες στα σχόλια!

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

2 Σχόλια

  1. αχά! αυτο το ποστ έπρεπε να το είχες γράψει πριν του αγοράσω ένα από παιχνιδάδικο! κρίμα που δεν το είχα σκεφτεί!

    • Μάχη όλο σκεφτόμουν να γράψω και το ξεχνούσα 🙁 Άλλη φορά θα γραφω άμεσα! 😉

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up