Σήμερα μπορούμε να βρούμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, σε κάθε εποχή του χρόνου, καθώς η  χρήση των θερμοκηπίων είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα έχουν πάντα την ίδια γεύση ή θρεπτική αξία.

Δεν είναι τυχαίο πως, αν ρωτήσετε τις πιο παλιές νοικοκυρές, δεν αγοράζουν ντομάτες ή φράουλες το χειμώνα, ή ρόδια το καλοκαίρι. Όχι βέβαια γιατί δεν μπορούν να τα βρουν, μα γιατί δεν είναι η εποχή τους. Η γεύση δεν είναι η ίδια και η τιμή συνήθως είναι πιο τσουχτερή.

Η λύση

Σας ετοιμάσαμε λοιπόν δύο πίνακες με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που μπορέσαμε να σκεφτούμε. Είναι έτοιμοι για εκτύπωση και μπορείτε να τους πλαστικοποιήσετε. Έτσι, αν τους έχετε πρόχειρους στην κουζίνα σας, θα σας βοηθούν με τη λίστα των αγορών σας κάθε εβδομάδα.

Πατώντας την κάθε εικόνα θα μεταφερθείτε στο αντίστοιχο αρχείο για να το κατεβάσετε.

Τα φρέσκα φρούτα ανά εποχή

oopsblogara-frouta-epoxis

Τα φρέσκα λαχανικά ανά εποχή

oopsblogara-laxanika-epoxis_

Κρατώντας λοιπόν υπόψιν μας ποια φρούτα και λαχανικά μπορούμε να βρούμε σε κάθε περίοδο, όχι μόνο θα ωφελήσουμε την υγεία μας, αλλά και θα κάνουμε σημαντική οικονομία.

Αν παρατηρήσετε κάποιες συνταγές και πότε τις μαγειρεύουμε, θα δείτε ότι δεν είναι τυχαίο. Για παράδειγμα, φτιάχνουμε γεμιστά το καλοκαίρι που οι ντομάτες, οι πιπεριές και τα κολοκυθάκια είναι σε αφθονία, ενώ το χειμώνα φτιάχνουμε φρικασέ, που υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα σε μαρούλια.

Δείτε τους πίνακες και πείτε μας αν τους βρίσκετε πρακτικούς κι αν σας εξυπηρετούν όπως είναι.

Καλά ψώνια!Κράτα το

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.

Scroll Up