Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά ανά την εποχή τους. Σήμερα μπορούμε να βρούμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, σε κάθε εποχή του χρόνου, καθώς η  χρήση των θερμοκηπίων είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα έχουν πάντα την ίδια γεύση ή θρεπτική αξία. Γι αυτό και σας ετοιμάσαμε εκτυπώσιμες λίστες με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά ανά εποχή.

Δεν είναι τυχαίο πως, αν ρωτήσετε τις πιο παλιές νοικοκυρές, δεν αγοράζουν ντομάτες ή φράουλες το χειμώνα, ή ρόδια το καλοκαίρι. Όχι βέβαια γιατί δεν μπορούν να τα βρουν, μα γιατί δεν είναι η εποχή τους. Η γεύση δεν είναι η ίδια και η τιμή συνήθως είναι πιο τσουχτερή.

Φρούτα και Λαχανικά ανά Εποχή_ Έτοιμες Εκτυπώσιμες Λίστες Pin
Photo by Neha Deshmukh on Unsplash

Φρούτα και Λαχανικά ανά Εποχή

Σας ετοιμάσαμε λοιπόν δύο λίστες με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που μπορέσαμε να σκεφτούμε. Είναι έτοιμες για εκτύπωση και μπορείτε να τις πλαστικοποιήσετε, αν θέλετε, για να είναι σε καθημερινή χρήση. Έτσι, αν τις έχετε πρόχειρες στην κουζίνα σας, θα σας βοηθούν με τη λίστα των αγορών σας κάθε εβδομάδα.

Πατώντας την κάθε εικόνα θα μεταφερθείτε στο αντίστοιχο αρχείο για να το κατεβάσετε.

Τα φρέσκα φρούτα ανά εποχή

Φρούτα και Λαχανικά ανά Εποχή Έτοιμες Εκτυπώσιμες Λίστες
Photo by Amos Bar-Zeev on Unsplash

 

Τα φρέσκα λαχανικά ανά εποχή

Φρούτα και Λαχανικά ανά Εποχή Έτοιμες Εκτυπώσιμες Λίστες
Photo by Peter Wendt on Unsplash

 

Κρατώντας λοιπόν υπόψιν μας ποια φρούτα και λαχανικά μπορούμε να βρούμε σε κάθε περίοδο, όχι μόνο θα ωφελήσουμε την υγεία μας, αλλά και θα κάνουμε σημαντική οικονομία.

Αν παρατηρήσετε κάποιες συνταγές και πότε τις μαγειρεύουμε, θα δείτε ότι δεν είναι τυχαίο. Για παράδειγμα, φτιάχνουμε γεμιστά το καλοκαίρι που οι ντομάτες, οι πιπεριές και τα κολοκυθάκια είναι σε αφθονία, ενώ το χειμώνα φτιάχνουμε φρικασέ, που υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα σε μαρούλια.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πιο αρωματικά και πολύ πιο γευστικά όταν τα απολαμβάνουμε στην κανονική τους εποχή. Και φυσικά, είναι ακόμη πιο ωραία αν τα προμηθευόμαστε από παραγωγούς που εμπιστευόμαστε και γνωρίζουμε.

Δείτε τους πίνακες και πείτε μας αν τους βρίσκετε πρακτικούς κι αν σας εξυπηρετούν όπως είναι.

Καλά ψώνια!Κράτα το

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up