Ακριβώς πριν τις γιορτές είχα την τύχη να βρεθώ σε έναν χώρο που ήθελα πολύ να πάω, το Flower Kids Yoga School. Ιδανικά θα είχα πάει και με τα δύο αγόρια αλλά δεν στάθηκα τόσο τυχερή.

Η Χριστίνα που είναι η υπεύθυνη πίσω από το όλο concept αποδείχθηκε μια παρουσία έκπληξη. Έχει τόσο θετική αύρα και τόσο γλυκιά παρουσία που από τα πρώτα λεπτά ένιωσα οικειότητα και χαλάρωση. Είχε ήδη έτοιμο το αρωματικό τσάι πριν φτάσουμε.

Ο Ραφαήλ που ήταν μαζί μου χάρηκε πολύ με την aerial yoga που του έδειξε η Χριστίνα και απασχολήθηκε την περισσότερη ώρα κρεμασμένος (κούνια έκανε δηλαδή!).

Ο χώρος που δημιούργησε στην Καλλιθέα με σκοπό τη διάδοση της γιόγκα, είναι ιδιαίτερα ζεστός και φιλόξενος. Είναι ένας χώρος σε γήινους τόνους, διακοσμημένος με πέτρα και ξύλο για να μπορεί ο επισκέπτης να νιώσει άνετα και οικεία.

Η πρόθεσή της είναι να προσφέρουν μέσω των καταρτισμένων δασκάλων γιόγκα την εμπειρία της γιόγκα σε όλη την οικογένεια, μένοντας πιστοί στην πανάρχαια παράδοσή της.

Η επιθυμία της είναι ο ασκούμενος να βιώσει τα οφέλη της ηρεμίας και της χαλάρωσης που προσφέρει η πρακτική, ενώ παράλληλα δυναμώνει το φυσικό σώμα και εξελίσσεται πνευματικά.

Ο χώρος απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, καθώς προσφέρει και τμήματα προγεννητικής γιόγκα για τις μέλλουσες μαμάδες. Έτσι τις βοηθάει να οδηγηθούν ομαλά σε φυσιολογικό τοκετό.

Υπάρχουν επίσης τμήματα για μαμάδες παρέα με τα βρέφη τους, με στόχο να ασκηθούν χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστούν καθόλου το “θησαυρό” τους.

Τμήματα παιδικής & εφηβικής γιόγκα

Πρόκειται για έναν διασκεδαστικό τρόπο για να αναπτύξουν οι νέοι φίλοι μας σημαντικές δεξιότητες, σε ένα περιβάλλον που απουσιάζει ο ανταγωνισμός. To μάθημα διεξάγεται δίχως κριτική και το να κάνει το παιδί τη στάση τέλεια δεν είναι ο σκοπός του μαθήματος. Σε κλίμα ενθάρρυνσης, το παιδί αναπτύσσει τον κινητικό, γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα. Η προσέγγιση είναι παιδοκεντρική. Με εργαλείο το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους, τις σκέψεις τους και πώς να ηρεμούν. Παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Πραγματοποιούνται επίσης και τμήματα γιόγκα για παιδιά με Αυτισμό, με θεραπευτικό χαρακτήρα.

Αυτό είναι ένα νέο κομμάτι, που έπαιξε ωστόσο μεγάλο ρόλο στην επιλογή μου για το συγκεκριμένο χώρο.

Τμήματα ενηλίκων

Εδώ ο ασκούμενος βιώνει τη σωματική ευεξία, αποκτά σωματογνωσία και ψυχική ανάταση. Με αυτόν τον τρόπο οδηγείται σταδιακά στην πνευματική καλλιέργεια και την προσωπική εξέλιξη.

Εκπαίδευση Δασκάλων Παιδικής Γιόγκα

Ο χώρος από το 2012 προσφέρει Εκπαίδευση Δασκάλων Παιδικής Γιόγκα με τον διακριτικό τίτλο Flower Kids Yoga Teacher Training 95Η. To πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yoga Alliance USA, με εισηγήτρια τη Χριστίνα Μάτση.

Το δώρο μας

Η πολύ ευγενική Χριστίνα και το #FKYS θα προσφέρουν σε όσες αναγνώστριές μας επικοινωνήσουν μαζί τους τα πρώτα δύο μαθήματα δωρεάν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε ότι διαβάσατε για το Flower Kids Yoga School στο OopsBlogara. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε οι ίδιες αν είναι κάτι που ταιριάζει σε σας ή τα μικράκια σας.

Ελπίζουμε ότι θα ενθουσιαστείτε κι εσείς όσο και εμείς. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μικρές εκπλήξεις σε συνεργασία με τη Χριστίνα, μείνετε λοιπόν εδώ!

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up