Κάποτε έρχεται εκείνη η στιγμή που το γλυκό σου, το λατρεμένο σου παιδάκι όχι απλώς δεν σε ακούει, αλλά σου αντιμιλάει ή σε χτυπάει ή σε ειρωνεύεται. Συμβαίνει πότε πότε. Κι εκείνη η στιγμή που σου ‘ρχεται να φωνάξεις, να τσιρίξεις ίσως, είναι η στιγμή που πρέπει να σκεφτείς «εγώ είμαι ο ενήλικας εδώ». Και να ακολουθήσεις την εναλλακτική οδό. Με ηρεμία, αγάπη και κατανόηση. Γιατί τελικά, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι αν θέλουμε να έχουμε πειθαρχημένα παιδιά.

Απομακρύνσου

Μπορεί να χρειάζεσαι κυριολεκτικά να βγεις από το δωμάτιο για να μπορέσεις να ανασυγκροτηθείς. Αν είσαι από τους πιο δυνατούς, ίσως μπορείς να «δεις» τη σκηνή που εκτυλίσσεται μπροστά σου αλλά από απόσταση, και να βρεις την αιτία για τη διαμάχη.5-enallaktikoi-tropoi-gia-peitharximena-paidia-pin-

Σκέψου κάτι που σε χαλαρώνει

Μπορεί να είναι ένα αγαπημένο σημείο για χαλάρωση, ένας τόπος για διακοπές, ένας περίπατος, ένα βιβλίο. Το σημαντικό είναι να καταφέρεις να το κάνεις εικόνα και για λίγο να «μεταφερθείς» εκεί. Τόσο όσο χρειάζεται για να ηρεμήσεις.

Δεν αξίζουν τα πάντα έναν τσακωμό

Υπάρχουν τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Το ποτήρι με το νερό που άδειασε δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το να μην σε ειδοποιήσει όταν θα αργήσει να γυρίσει σπίτι, είναι. Διάλεξε με προσοχή.

Κοίταξε πιο προσεκτικά

Δεν είναι πάντα ευδιάκριτη η αιτία της έντασης, μπορεί να είχε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο, ή να έχει μαλώσει με τον αδερφό / την αδερφή του. Μπορεί να έχει μόνο την ανάγκη να ξεσπάσει, να μην μπορεί να διαχειριστεί την έντασή του. Εσύ είσαι ο ενήλικας που θα πρέπει να προσφέρει ανακούφιση.enallaktikoi-tropoi-gia-peitharximena-paidia-middle

Δεν αρκεί μόνο να δείχνεις την αγάπη σου

Όλοι, αλλά πολύ περισσότερο τα παιδιά, έχουν ανάγκη και να το ακούν. Ακόμη κι αν πρόκειται να επιβάλεις περιορισμό προνομίων. Η αγάπη δεν σταματάει απλώς επειδή υπάρχουν κανόνες.

Μη φοβηθείς ότι θα χάσεις την αγάπη του παιδιού σου επειδή θα κάνεις ξεκάθαρα τα όρια που πρέπει να τηρεί. Η ασυδοσία δεν είναι το ίδιο με την ελευθερία του. Οι κανόνες υπάρχουν για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Χωρίς παιδιά. Διάβασε κάτι, κάνε γυμναστική, πήγαινε μια βόλτα ή κοιμήσου. Κάνε αυτό που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις και να διατηρήσεις την ηρεμία σου, για να μπορέσεις να διδάξεις τον τρόπο και στα παιδιά σου.

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up