Οι μαμάδες έχουμε την τάση πολύ συχνά να «δειγματίζουμε» τα παιδιά μας άθελά μας.

«Δείξε στη γιαγιά πώς χορεύεις!»

«Πες αυτό το τραγουδάκι στη θεία, να σε ακούσει τί ωραία που το λες»

«Κάνε στο μπαμπά αυτή τη γκριμάτσα που μου έκανες το πρωί»

Πόσο αρέσει όμως σε ένα παιδί αυτό;

Μετά έχουμε και το άλλο σε συζητήσεις μεταξύ μαμάδων…

Πριν αρκετό καιρό είχα κι εγώ αυτό βιολάκι. Είχα αυτή τη τάση να δειγματίζω το παιδί μου, όχι τόσο σε άλλες μαμάδες αλλά στο οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον. Όποτε έκανε κάτι καινούργιο ο μικρός άρχιζα εγώ « Έλα να δείξεις στη γιαγιά που έμαθες να ζωγραφίζεις σπιτάκια…»

«Πες του μπαμπά το τραγουδάκι που μου έλεγες το πρωί …» κλπ…

Φυσικά το παιδί αντιδρούσε τις περισσότερες φορές με τις κλασσικές ατάκες «Άσε με δε θέλω» , «Όχι δε θέλω ντρέπομαι» κλπ…

via
via

Κάποια στιγμή έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του.

Αυτό που του έκανα ουσιαστικά ήταν να το τον δειγματίζω στους άλλους λες και ήταν το παιδάκι του τσίρκου! Γύρισα χρόνια πίσω και θυμήθηκα πως κι εγώ όταν ήμουν παιδάκι ΔΕΝ μου άρεσε καθόλου να με δειγματίζουν σε γιαγιάδες, θείες και σε φίλους! Κι εγώ απαντούσα «Άσε με δεν θέλω!» .

Πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος κι αν πραγματικά ήθελα ή θέλω να δει κάτι ο μπαμπάς του , η γιαγιά του ή μια θεία του που λέει ο λόγος υπάρχει και άλλος τρόπος. Για όλα υπάρχει ο σωστός τρόπος. Άλλο είναι να λες στο παιδί «Κάνε τούμπα να σε δει η γιαγιά» και άλλο «Θα ήθελες να δείξεις στη γιαγιά που έμαθες να κάνεις τούμπα;»

Αν σου αρνηθεί οφείλεις να το σεβαστείς και όχι να το πιέσεις. Του δίνεις μία επιλογή, το ρωτάς αν πραγματικά θέλει, δεν του δίνεις μία ξερή εντολή για να την εκτελέσει λες και είναι σκύλος σε φάση εκπαίδευσης..!

Έτσι λοιπόν όλα αυτά κόπηκαν μαχαίρι! Αν θέλει να δείξει, να πει ή να τραγουδήσει μόνος του έχει καλώς, διαφορετικά θα το κάνει όταν εκείνος θα θέλει, όποτε θέλει. <3

Είναι αυτό που λέμε, δε θέλει κόπο θέλει τρόπο! Για όλα υπάρχει ο σωστός τρόπος και φυσικά μην ξεχνάμε πως μπορεί αυτά τα πλασματάκια να είναι μία σταλίτσα, είναι όμως άνθρωποι που οφείλουμε να τα σεβόμαστε! 😉

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

2 Σχόλια

  1. Κάποια στιγμή κι εγώ έπεσα στην παγίδα αλλά τον έβλεπα και αντιδρούσε κι εκεί ‘ξύπνησα’ Τώρα όποτε του λένε κάνε αυτό και κάνε το άλλο τους λέω τι είναι το παιδί κούκλα πατάς το κουμπί και θα παίξει? Βέβαια το σταματάνε εκείνη τη στιγμή αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια…
    Καλώς σας βρήκα κορίτσια!!!!

    • Annouk Blogara Reply

      Καλώς όρισες, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up