Το προηγούμενο Σάββατο πήγαμε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  για την έκθεση Στη Χώρα των Δεινοσαύρων.

Η αγάπη του Δημήτρη για τους δεινόσαυρους κρατάει χρόνια. Ήταν λογικό λοιπόν, ακολουθώντας τα βήματά του, να αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον και ο Ραφαήλ για το θέμα. Θελήσαμε λοιπόν να τους πάμε στην έκθεση κάνοντάς τους έκπληξη. Και πήραμε ένα μεγάλο μάθημα.

Φτάνοντας, δεν κρατιόμασταν από τον ενθουσιασμό.

Εγώ και ο μπαμπάς τους δηλαδή, άντε και λίγο ο Ραφαήλ. Ο Δημήτρης ήταν λίγο… πώς να το πω… μπλαζέ να το πω… ξινός να το πω… καταλαβαίνετε στο περίπου.

Μπαίνοντας, κάναμε σαν μικρά παιδιά – εγώ και ο μπαμπάς πάντα. Ο Ραφαήλ πιάστηκε από τα χέρια μας, παραξενεύτηκε με τα μεγάλα μεγέθη που έβλεπε και δεν απομακρυνόταν.

Ο Δημήτρης όμως… Μέσα στα πέντε πρώτα λεπτά είχε αποδομήσει την όλη διαδικασία στο μυαλό του. Κάθε φορά που εγώ ή ο πατέρας του κάναμε “Ωωωωω” ή “Αααααα” ή “Καλά, ε, φαντάζεσαι να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με ένα τέτοιο τεράστιο πλάσμα;;;;;” ο Δημήτρης πεταγόταν. “Η φωνή βγαίνει από αυτά τα κουτιά στο πάτωμα. Η κίνηση είναι ρομποτική. Είναι πολύ πλαστικά.”

Η αλήθεια είναι πως δεν παραξενεύτηκα ιδιαίτερα.

Μιλάμε για ένα παιδί που βαθμολογεί κάθε φαγητό που μαγειρεύω. Και πάντα “με αγάπη στο λέω μαμά, αλλά το φαγητό σου σήμερα είναι για 7” ή αν είμαι τυχερή “μαμά, αυτό το φαγητό πρέπει να το πουλήσεις, θα βγάλεις πολλά λεφτά”. Ο μπαμπάς του – το λιγότερο – ξαφνιάστηκε με την αντίδραση. Περίμενε πως μιας και δεν έχουν δει κάτι παρόμοιο σ’ αυτή την ηλικία, θα ενθουσιάζονταν. Δεν σκέφτηκε όμως πόσα βίντεο και ντοκιμαντέρ έχουν δει…

Η αλήθεια είναι πως τα σχόλια που έκανε ο Δημήτρης τα άκουσα κι από άλλα παιδά της ηλικίας του. Ίσως αυτό είναι ενδεικτικό για τα ενδιαφέροντά τους σε τέτοιες ηλικίες; Η πρόσβαση πια σε πληροφορίες είναι τόσο εύκολη που απομυθοποιούνται τα πάντα.

Και ενώ οι περισσότεροι από τους μεγάλους κοιτούσαν τα εκθέματα με πραγματικό ενδιαφέρον, άκουσα αρκετούς φτάνοντας στο τέλος να αναρωτιούνται “αυτό ήταν μόνο;”. Όταν έκανε και ο Δημήτρης την ίδια ερώτηση στο τέλος, τον ρώτησα με τη σειρά μου τί άλλο περίμενε πως θα έβλεπε. Η απάντηση “μμμ… δεν ξέρω… τους ψαροφάγους ίσως” . Του εξηγήσαμε πως αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο, μιας και θα χρειαζόταν ενυδρείο, νερό, μια εντελώς διαφορετική κατασκευή και κατασκευές που δεν θα μπορούσαν  ίσως να γίνουν.

Το τελικό συμπέρασμα

Αν δεν έχετε πάει, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να πάτε. Η αξία του εισιτηρίου είναι ανάλογη με το θέαμα που θα δείτε και αν δεν έχετε δει κάτι παρόμοιο νομίζω πως θα σας αρέσει. Αν πάτε αποκλειστικά για τα παιδιά, και είναι πάνω από έξι ετών, κάντε πρώτα μια συζήτηση μαζί τους για τους δεινόσαυρους, να δείτε τί γνωρίζουν σχετικά. Όπως αποδείχτηκε, ο δικός μας γνώριζε πολλά περισσότερα από όσα νομίζαμε.

Εσείς πήγατε; Τί εντύπωση σας έκανε η έκθεση; Το σημαντικότερο… τί εντύπωση έκανε στα παιδιά σας, αν πήγατε με παιδιά;

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

4 Σχόλια

  1. Θέλουμε να πάμε εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά όλο κάτι βγαίνει και το αναβάλουμε! Ο μικρός τρελαίνεται για δεινόσαυρους και θα τους αρέσει πολύ και στα δύο! Σαν παιδί παλαιότερα, όταν είχε έρθει για πρώτη φορά η έκθεση δεινοσαύρων στην Κηφισιά, με πραγματικά απολιθώματα, είχα κατενθουσιαστεί! Να χαίρεσαι για σήμερα και τον μικρό! Πολύχρονος!

    • Σ’ ευχαριστώ με καθυστέρηση! Ελπίζω να τους αρέσει και να περάσετε ωραία!

  2. Λέμε να πάμε την επόμενη εβδομάδα, αν και φοβάμαι πως μετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο και την έκθεση με τους δεινόσαυρους της Αργεντινής που είχαμε δει πριν 2 χρόνια, τα ίδια σχόλια θα ακούσω…

    • Είναι πολύ πιθανό, να μην σε απογοητεύσω. Ωστόσο αν ξέρουν τί θα περιμένουν ίσως το κρίνουν ανάλογα. Εμάς μας έφαγε η έκπληξη.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up