Κάποιοι από εμάς έχουν κατοικίδια. Μία από αυτούς είμαι κι εγώ με 2 σκυλίτσες! Είναι κι αυτά μέλη της οικογένειας και όταν φτάνει η ώρα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές πολλές φορές δεν υπάρχει κάποιος φίλος ή συγγενής διαθέσιμος να τα φροντίσει.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν πρέπει να έρθει το σκυλάκι μαζί μας διακοπές;

Πρώτα απ’ όλα βεβαιωνόμαστε πως στον προορισμό που έχουμε επιλέξει να κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές το ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο που θέλουμε να κλείσουμε επιτρέπει κατοικίδια. Πλέον πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια επιτρέπουν τη διαμονή του κατοικίδιου αρκεί να είναι ήσυχο και να έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια του.

(Μία πολύ καλή λύση είναι το camping αν σας αρέσει!)

ΠΡΙΝ!

Βεβαιωνόμαστε πως το σκυλάκι μας μπορεί να ταξιδέψει. Αν δεν είναι συνηθισμένο σε αποστάσεις με το αυτοκίνητο καλό είναι λίγες μέρες πριν να αρχίσετε τις κοντινές αποστάσεις- βόλτες για να δείτε την αντίδραση του. Μπορεί να ζαλίζεται, να είναι σε υπερένταση, να κλαίει, ακόμα και να κάνει εμετούς. Και πάλι σε μία τέτοια περίπτωση ο κτηνίατρος μπορεί να σας δώσει ένα χαπάκι ώστε να είναι ήρεμο. ΑΝ όμως είναι συνηθισμένο ή δεν το ενοχλεί το αυτοκίνητο καλύτερα να μη δώσετε τίποτα στο ζωάκι σας!

Αν το σκυλάκι σας είναι μικρόσωμο καλύτερα να το έχεις μπροστά σου! Αν είναι σε κλουβάκι φροντίστε να κάνετε συχνές στάσεις για να βγαίνει και να ξεμουδιάζει αν το ταξίδι είναι αρκετές ώρες. Επίσης είναι βασικό το σκυλάκι να έχει φάει τουλάχιστον 2 ώρες πριν ξεκινήσεις!

Κτηνίατρος!

Πριν το ταξίδι σας καλό θα ήταν να κάνετε μία επίσκεψη στον κτηνίατρο σας. Ένα μικρό τσεκ –απ ή τυχόν κάποιο εμβόλιο που εκκρεμεί αλλά και οι απαραίτητες συμβουλές του γιατρού που παρακολουθεί το ζωάκι σας. Ρωτήστε τί φάρμακα θα πρέπει να έχετε μαζί σας σε περίπτωση ατυχήματος ή κάποιου ανεπιθύμητου τσιμπήματος από κάποιο έντομο.

  • Σε πολλά καταστήματα με είδη κατοικιδίων υπάρχουν kit πρώτων βοηθειών σε οικονομικές τιμές.

avra summer vacations

Προμήθειες!

Ένα κολάρο για τσιμπούρια και μία αμπούλα αποπαρασίτωσης είναι τα βασικά που πρέπει να βάλετε στο σκυλάκι σας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από ανεπιθύμητα ζιζάνια! Επίσης ένα σπρέι σιτρονέλας θα σας φανεί πολύ χρήσιμο! Είναι επιπλέον πολύ οικονομικό.

Τσαντάκι!

Φτιάξε ένα τσαντάκι με όλα όσα πρέπει να έχετε μαζί σας για το μικρό σας φίλο. Σίγουρα θα χρειαστείτε :

Τα πιατάκια φαγητού του σκυλάκου σας

Τα παιχνίδια του

Το κρεβατάκι του

Την πετσέτα του

Τη βούρτσα του

Ένα εφεδρικό λουρί

Την ταυτότητα του, σε περίπτωση που δεν έχει μικροτσίπ!

Φάρμακα σε περίπτωση ατυχήματος! Κάποια φάρμακα ίσως να μην είναι εύκολα να τα βρεις, οπότε καλύτερα να τα έχεις προμηθευτεί πριν! Απαραίτητα επίσης είναι οι ενέσεις ατροπίνης και τα χάπια ενεργού άνθρακα για την πιθανότητα φόλας ή δηλητηρίασης.

Ένα δοχείο ταξιδίου για νερό

Σακουλάκια για τις ακαθαρσίες στη βόλτα! (Αυτό να μην το ξεχνάτε!!!)

Το βιβλιάριο υγείας του

Το τηλέφωνο του κτηνιάτρου για παν ενδεχόμενο!

 Φτάνοντας στον προορισμό!

Δώσε χρόνο στο μικρό σου φίλο να εξερευνήσει το περιβάλλον! Ίσως μια – δυο μέρες να είναι ανήσυχο αλλά δεν είναι κι εύκολο να προσαρμοστεί από τη μία μέρα στην άλλη! Δείξε του τον χώρο του… Βασικό! Τοποθέτησε του το κρεβατάκι του, τα πιατάκια του και τα παιχνίδια του σε ένα σημείο ώστε να αισθανθεί οικία με το περιβάλλον και να ξέρει ποιος είναι ο χώρος του!

Φροντίστε το σκυλάκι σας να είναι ήσυχο. Αν είναι από τους σκύλους που γαυγίζουν και είναι λίγο ζωηρούλικο καλύτερα στη βόλτα να είναι μαζί σας για να μην ξεσηκώσει τον κόσμο και σας δημιουργήσει πρόβλημα. Αν είναι ήσυχο, ίσως τις πρώτες μέρες να κλαίει λίγο μέχρι να συνηθίσει το περιβάλλον…

Θάλασσα!

Οκ! Μπορείς να πάρεις μαζί σου τον τετράποδο φίλο σου αρκεί να μην ενοχλείς! Υπάρχουν παραλίες που επιτρέπουν στα κατοικίδια να απολαύσουν το μπάνιο τους, υπάρχουν κι άλλες που δεν το επιτρέπουν! Σεβόμαστε τα παιδιά και ΔΕΝ αφήνουμε το κατοικίδιο μας να γεμίσει ακαθαρσίες… Μπορείς να βρεις μία παραλία όπου δεν πηγαίνει κόσμος και έτσι να απολαύσει και το σκυλάκι το μπανάκι του! Σεβόμαστε επίσης τους ανθρώπους που ΔΕΝ τα πάνε και τόσο καλά με τους τετράποσους φίλους μας!

(Υπάρχουν νόμοι που πλέον σε αφήνουν να κολυμπήσει οπουδήποτε, αρκεί να είναι εμβολιασμένο κλπ… αλλά όπως και να έχει είναι μπέρδεμα και άκρη δεν βρίσκεις! Εμείς τις πηγαίνουμε απόμερα… Δεν θέλουμε να κολυμπούν μαζί με παιδιά!)

Προσοχή στη ζέστη!!!

Μεγάλη προσοχή στη ζέστη! Το σκυλάκι σας μπορεί να πάθει θερμοπληξία! Αν δείτε αλλαγή συμπεριφοράς, είναι λίγο νωχελικό κλπ να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο σας άμεσα! Πάντα να έχετε νερό μαζί σας και να δροσίζετε και το σώμα του!

Φαίνεται όλο αυτό βουνό αν δεν το έχεις ξανακάνει ε;

Δεν είναι όμως! Η πρώτη φορά μοιάζει «κάπως». Είναι σαν να έχεις μαζί σου ένα ακόμα παιδί! Σας διαβεβαιώνω όμως πως οι διακοπές με τους τετράποδους φίλους μας είναι σούπερ!  😉

Το έχουμε κάνει αρκετές φορές και πάντα περνάμε τέλεια! Πραγματικά οικογενειακές διακοπές!

Είναι πολύ σημαντικό από την ώρα που θα αποκτήσετε ένα τετράποδο ζωάκι να το κάνετε κοινωνικό! Όσο περισσότερο είναι μαζί σας στη βόλτα και συναναστρέφεται με κόσμο τόσα λιγότερα προβλήματα θα έχετε. Επίσης όσο το βάζετε στο αυτοκίνητο για κοντινές έστω μετακινήσεις τόσο θα συνηθίσει και ΔΕΝ θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα για ταξιδάκια οδικώς μαζί του!

Μην ξεχνάτε όπως και να έχει πως το επιλέξατε με δική σας ευθύνη! Και η ευθύνη απέναντι σε μία αθώα ψυχούλα είναι μεγάλη!

Αν λοιπόν φέτος θα έχετε μαζί σας το σκυλάκι σας στις καλοκαιρινές σας διακοπές, ελπίζω έστω και λίγο να σας βοήθησα με αυτό το άρθρο!

 

 

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2010 και blogger από το 2011. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και να βλέπω τη ζωή από τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της και να το μεταδίδω - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up