Κάποιες μέρες το μήνα τις περνάω παρέα με το μικρό μου, αποκλειστικά. Πάντα έχω ενοχές γιατί ως δεύτερο παιδί δεν είχε τον ίδιο χρόνο αποκλειστικότητας με το μεγάλο του αδερφό. Καθόμαστε παρέα, πίνουμε “καφέ” μαζί, τα λέμε, αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε. Περπατώντας λοιπόν προχθές στο δρόμο με το Ραφαήλ είδαμε μία πινακίδα στην άκρη του, ένα από τα σήματα της τροχαίας. Έδειχνε ότι απαγορεύεται να στρίψεις αριστερά.

Ο Ραφαήλ με ρώτησε τί λέει η πινακίδα και αντί να του απαντήσω, τον ρώτησα τί πιστεύει ότι δείχνει. Αφού σταθήκαμε και την κοίταξε, μου λέει όλο χαρά: “Κατάλαβα μαμά! Λέει ότι εν επιπέπεκαι (επιτρέπεται) να ρίξεις μπούμεραμ!”

oopsblogara-no left turn

“Μπούμερανγκ;” ξαφνιάστηκα με την απάντηση.

“Ναι, μαμάκα, γιατί αν ρίξεις ένα μπούμεραμ όταν γυρίσει σα σε πυπήσει (χτυπήσει) σο μάκι (μάτι) σου!”

Και για λίγο στάθηκα και το σκέφτηκα. Και ναι, είχε δίκιο. Αν πετάξεις ένα μπούμερανγκ, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην το πιάσεις έγκαιρα όταν επιστρέψει, και να σε χτυπήσει. Θες στο μάτι, θες στο κεφάλι, θες κάπου αλλού… η πιθανότητα υπάρχει.

Και ξαφνικά είδα το δίκιο των λόγων του σε προέκταση. Ίσως επειδή ήμουν φορτισμένη με όσα βλέπω κάθε μέρα να γίνονται. Και σκέφτηκα πόσα πράγματα μπορεί να “πετάξει” κανείς και από λάθος υπολογισμό να τον βρουν στο μάτι γυρίζοντας πίσω. Όπου, στο πράγματα βάζετε ότι θέλετε – ταλαιπωρημένοι και δύστυχοι πρόσφυγες, δραματική οικονομία, ανεργία, οι φωνές στο γιο μου που δεν μπορεί να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα, οι κουβέντες που αντάλλαξα και ήταν ειπωμένες με πίκρα… Πόσοι λάθος χειρισμοί μπορεί να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Και τον κοίταξα μετά και του είπα “δίκιο έχεις αγόρι μου. Αυτό λέει. δεν επιτρέπεται να ρίξεις μπούμερανγκ.”

Και πήρα το μικρό του χεράκι στο δικό μου και συνεχίσαμε το δρόμο μας, ενώ χαμογελούσε περήφανος που είχε βρει τη σωστή απάντηση.

Σήμερα λοιπόν εκτύπωσα αυτήν τη φωτογραφία και την έβαλα στον τοίχο. Για να θυμάμαι κάθε μέρα ότι όταν αποφασίζεις να πετάξεις ένα μπούμερανγκ υπάρχει πάντα το ρίσκο να σε χτυπήσει.

Αυτό το post δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτικούς ούτε με πολιτική. Είναι απλώς και μόνο αυτά που γράφει.

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

4 Σχόλια

    • Κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα Ελίνα, όταν το είδα μέσα από τα μάτια του. Τόσο απλό είναι.

  1. Τι κι αν είναι πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό ή ότι άλλο τέλος πάντων το σχόλιο του παιδιού; Είναι πολύ απλά αυτό που είπε! Και πράγματι έτσι είναι, σε όλα…

    • Το τελικό αποτέλεσμα Μάγδα είναι πάντα το ίδιο. Σημασία δεν έχει μόνο τί λέει αυτός που μιλάει, αλλά και τί ακούει ο απέναντι. Αν θέλει φυσικά να ακούσει.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up