Η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα περιλαμβάνει ως γνωστόν και τα γλυκά των εορτών. Τι κάνουμε όμως όταν αρχίζουμε να βαριόμαστε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες; Μα φυσικά, φτιάχνουμε Carmelitas! Από τη στιγμή που θα δοκιμάσετε αυτό το γλυκό, δεν υπάρχει επιστροφή. Σοκολάτα και καραμέλα, τι καλύτερο;
carmelitas
via Lulu the Baker
Όταν ανακάλυψα αυτή τη συνταγή, έμεινα έκπληκτη με το πόσο εύκολη είναι. Με πολύ λίγα και απλά υλικά, γίνεται ένα καταπληκτικό γλυκό, τόσο γρήγορα και χωρίς κόπο. Η Lulu, από την άλλη πλευρά, έμεινε έκπληκτη που ζήτησα την άδειά της για να μεταφράσω και να σας δείξω τη συνταγή της. Καθώς φαίνεται, οι περισσότεροι αναδημοσιεύουν χωρίς άδεια…

Πάμε να δούμε τα υλικά μας;

32 καραμέλες γάλακτος (αυτές τις υπέροχες, που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά)
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
3/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα βρώμη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
170 γρ δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις καραμέλες μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ωραίο, λείο μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βρώμη και τη μαγειρική σόδα. Βάζουμε το μισό από αυτό το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. Το ψήνεις για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε από πάνω τα δάκρυα σοκολάτας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της καραμέλας από πάνω. Πάνω από την καραμέλα, απλώνουμε «τριφτό» το υπόλοιπο μείγμα με τη βρώμη.
  • Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να σκουρήνει λίγο στις άκρες, για περίπου 15 – 20 λεπτά. Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Σοκολατένια γεύση στο κέντρο, τυλιγμένη σε κρούστα καραμέλας και βρώμης. Απλά ασύγκριτο!

Tips: Μην το βάλετε στο ψυγείο, θα παγώσει η καραμέλα. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να ησυχάσει (συγκρατηθείτε, χρειάζεται πολύ κουράγιο για να μην βουτήξετε μέσα).

Μπορείτε επίσης, αντί για καραμέλες και κρέμα γάλακτος, να χρησιμοποιήσετε το έτοιμο σιρόπι καραμέλας. Η αναλογία για τόσες καραμέλες είναι 1 + 1/4 κούπας σιρόπι.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara
Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο – Email: contact@oopsblogara.gr – All Rights Reserved.

2 Σχόλια

  1. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγες που έχω δει τελευταία. Θα την δοκιμάσω και θα σου πω…

Write A Comment

Pin It
2 Shares
Share1
Pin1
Tweet
+1
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org