Το μυαλό  πρέπει  να ηρεμήσει, οι τόνοι να πέσουν και η ενέργειά μας να γεμίσει ξανά, στην περίοδο των Χριστουγέννων. Αν είστε blogger, πώς θα χαλαρώσετε εσείς αυτές τις γιορτές; Με τους ρυθμούς μας να τρέχουν τόσο γρήγορα και τις υποχρεώσεις να πιέζουν πιο πολύ λόγω των εορτών που πλησιάζουν, δεν είναι να απορεί κανείς που είναι τόσο δύσκολο να χαλαρώσουμε αυτές τις δύο – τρεις μέρες.

Δεν έχει σημασία αν είστε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες bloggers, η ανάγκη για ξεκούραση και ισορροπία είναι υπαρκτή σε όλους. Ευτυχώς, υπάρχουν δοκιμασμένες τεχνικές για κάθε προτίμηση. (Και ναι, και σε μένα έχει τύχει να σκεφτόμαστε το e-mail που πρέπει να απαντήσουμε, στον ύπνο μας).

Μπορούμε να κάνουμε γιόγκα ή να μειώσουμε απλώς την ταχύτητά μας. Οι πιο αργοί ρυθμοί θα βοηθήσουν να «ξαναδούμε» το περιβάλλον μας, τους γύρω μας, να αφήσουμε χώρο ελεύθερο στο μυαλό μας να απολαύσει και να χορτάσει.blogger-na-pos-tha-xalarosete-stis-giortes-pin

Μπορούμε να γράψουμε.

Παράδοξο, θα σκεφτείτε ίσως. Κι όμως. Δεν εννοώ να καθίσετε μπροστά σε υπολογιστή, αλλά να πάρετε χαρτί και μολύβι. Η απλή κίνηση, η ροή των λέξεων που αποτυπώνονται σε χαρτί, έχει βαθιά χαλαρωτική επίδραση στο μυαλό μας. Δοκιμάστε να γράψετε δημιουργικά ή απλώς να αντιγράψετε ένα κείμενο. Το μυαλό θα βρει τον τρόπο να ταξιδέψει.

Προσπαθούμε να μην το παρακάνουμε με φαγητό και ποτό «λόγω των ημερών». Είναι πρακτικά αδύνατο να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό μας ενώ το έχουμε φορτώσει με πολλά λιπαρά και αλκοόλ.

Κλείνουμε έστω και για μία μέρα το κινητό και τον υπολογιστή.

Δεν υπάρχει τράπεζα χρόνου, είναι αδύνατο να τον αποταμιεύσουμε για μια άλλη μέρα. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να χαρίσουμε περισσότερο χρόνο σε όσα και όσους αγαπάμε. Αν είναι αδύνατο, περιορίζουμε τη χρήση τους στην απολύτως απαραίτητη.

Μπορούμε να βγούμε μια βόλτα, έναν περίπατο, να κάνουμε ίσως λίγο ποδήλατο για να εκτονώσουμε ενέργεια. Ή να φάμε κάτι ιδιαίτερο, μια λιχουδιά που δεν επιτρέπουμε συχνά στον εαυτό μας. Αλλάζοντας την καθημερινή μας ρουτίνα το μυαλό μας μπαίνει σε άλλο ρυθμό.oopsblogara-na-pos-tha-xalarosete-giortes-middle

Βγάλτε φωτογραφίες.

Όχι από αυτές των social media. Πραγματικές, ειλικρινείς φωτογραφίες. Τα τσαλακωμένα ρούχα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, τα τσαλακωμένα χαμόγελα έχουν.

Δοκιμάστε ένα από όλα, ή όλα μαζί. Χαλαρώστε όσο μπορείτε πριν τον ύπνο σας, ακούστε το σώμα σας. Αγγίξτε τους αγαπημένους σας, κοιτάξτε τους, προσπαθήστε να είστε παρόντες όσο μπορείτε. Και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ανακαλύψετε πως πέρασε μία ώρα και δεν σκεφτήκατε τη δουλειά!

Καλές γιορτές, με τις πιο τρυφερές ευχές μας.

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up