Μπορεί να σου έπεσε παραπάνω αλάτι, να σου “άρπαξε” το φαγητό ή απλώς να έκανες λάθος στη συνταγή. Όλα διορθώνονται και το φαγητό θα γλιτώσει από τα σκουπίδια (καλά, όχι όλα, τουλάχιστον όμως αυτά που θα σου πω παρακάτω, σίγουρα). Πάντως, δεν θα το καταστρέψεις!

FreeImages.com/Barnaby Norwood
FreeImages.com/Barnaby Norwood

Οι λύσεις

  • Πολύ αλάτι. Αν σου έπεσε παραπάνω σε μια σάλτσα με βάση την κρέμα γάλακτος ή το βούτυρο, πρόσθεσε λίγη παραπάνω κρέμα ή λίγη ζάχαρη για να εξουδετερώσει τη γεύση. Αν το φαγητό σου έχει τομάτα, πρόσθεσε καστανή ζάχαρη και θα μετριάσει το αποτέλεσμα.
  • Πολύ πικάντικο. Αν το παράκανες με το κόκκινο πιπέρι ή το τσίλι, πρόσθεσε γιαούρτι ή γάλα ή λίγο χυμό λεμόνι ή λάιμ και θα έχεις άμεση βελτίωση.
  • Σου “σώθηκε” πολύ η σάλτσα. Αντί να προσθέσεις νερό – που θα σου αφαιρέσει από τη γεύση – πρόσθεσε λίγο ζωμό, κρασί ή κρέμα γάλακτος για να κρατήσει γεύση και “σώμα”.
  • Παραβρασμένα ζυμαρικά. Εντάξει, αυτό είναι δύσκολο. Αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν σοτάρεις τα ζυμαρικά για λίγα λεπτά σε βούτυρο ή λάδι, θα τα βοηθήσεις να “σταθούν” στο ύψος τους. Αν τα συνδυάσεις και με σοταρισμένα τραγανά λαχανικά, ακόμη καλύτερα.
  • Παραβρασμένα λαχανικά. Κάνε τους ένα γρήγορο μπάνιο σε παγωμένο νερό και μπορεί να τα προλάβεις. Αν είναι ένα βήμα πριν τη διάλυση, μπορείς να τους προσθέσεις λίγο ζωμό και καρυκεύματα και να γίνουν μια ωραιότατη σούπα ή η γέμιση για μια λαχταριστή πίτα.

Και τα τελευταία δύο, εύκολα και πιθανόν ήδη γνωστά.

  • Παγωμένο βούτυρο. Η συνταγή σου το θέλει σε θερμοκρασία δωματίου. Μην το βάλεις στα μικροκύματα, κόψε το σε μικρά κομμάτια και βάλτο σε ένα μπολ. Ακούμπα το μπολ μέσα σε ένα άλλο που έχεις βάλει λίγο χλιαρό νερό (σαν μπεν μαρί). Σε λίγα λεπτά η θερμοκρασία του θα είναι αυτή που θέλεις.
  • Σάλτσα που σβώλιασε. Το εύκολο είναι να τη σουρώσεις και να αφαιρέσεις τα σβωλάκια. Το δυσκολότερο είναι να τη χτυπήσεις με σύρμα μέχρι να γίνει όπως θα έπρεπε, λεία και απαλή. Το πιο εύκολο από όλα όμως, είναι να τη βάλεις στο multi και να τη χτυπήσεις μέχρι να γίνει όπως τη θες.

Κι αν πάλι το ατύχημα δεν σώζεται, δεν έγινε και τίποτα, εμείς να ΄μαστε καλά, και τα σαντουιτσάκια ωραιότατα είναι!

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Twitter για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας.
Author

Creator & Owner of © OopsBlogara Μαμά από το 2009 και blogger από το 2011, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο - Email: contact@oopsblogara.gr - All Rights Reserved.

2 Σχόλια

  1. Τέλεια tips! Ειδικά αυτό με το βούτυρο πολύ μου άρεσε!
    Πάντα ξεχνάω να το βγάλω από το ψυγείο!

    • Δηλώνω ευθαρσώς ότι κι εγώ το ίδιο παθαίνω! Γι’ αυτό έψαξα να βρω πώς θα το ζεσταίνω χωρίς να το βράσω ταυτόχρονα!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll Up Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org